EkonomiInstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Gürkut: Hükümeti üreticinin sesine kulak vermeye çağırırız


Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-iş) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, hükümetin nüfus politikası nedeniyle ülke kaynaklarının günbegün yetersiz hale geldiğini belirtti, hükümeti üreticinin sesine kulak vermeye çağırdı

Gürkut: Halk açlık sınırında yaşayacak hale gelmiştir

Sendika adına yazılı açıklama yapan Gürkut, uluslararası hukukta yeri olmayan ülkede, hükümetin izlediği nüfus politikaları sonucu günbegün ülke kaynaklarının yetersiz hale geldiğinin ortada olduğunu kaydetti.

Gürkut, “Dışa bağımlı bir ekonomi yaratılmış, Türk Lirasının yabancı ülke paraları karşısında giderek erimesi ve astronomik enflasyon sonucu, halk açlık sınırında yaşayacak hale gelmiştir” dedi.

“Hükümeti üreticinin sesine kulak vermeye çağırırız”

Gürkut şöyle devam etti;

“Sağlıkta, eğitimde, enerjide olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da ülkemiz şartlarına uygun politikalar üretmemiş ve izlememiş olmanın sonuçlarını yaşamaktayız.

Üretimi desteklemenin siyasi bir rüşvet haline getirilen sübvansiyonlar ve maddi destekten ibaret olmadığının anlaşılması gerekmektedir.

Tarım ve hayvancılık, kendi toprak, su, insan kaynaklarımıza ve coğrafik özelliklerimizle iklimdeki olumsuz değişikliklere uygun olarak bilimsel zeminde ve teknolojik gelişmelerden faydalanılarak yeniden planlanmalı ve desteklenmelidir.

Üretimin birim maliyetinin düşürülmesi, halkın alım gücünün artırılması gereklidir.

Hükümet kendi insan kaynaklarımızı ve kurumlarımızı görmezden gelmeye, yok saymaya devam edemez. Kendi yarattığı sorunlara ithal çözümler üretmeyi çözüm olarak gösteremez.

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, hayvan üreticilerinin sorunlarının akılcı, bilimsel yöntemlerle ve iş birliği ve uzlaşı içinde çözülmesi gerektiği görüşündedir.

Bu noktadan hareketle hayvan üreticilerinin eylemine destek beyan eder, hükümeti üreticinin sesine kulak vermeye çağırırız”











Başa dön tuşu