GüncelInstagramKıbrısManşetSağlık

KTTB: İlaç parası ödememek için oyalanıyorlar. Hakkınızı talep ediniz!




Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) 8 aydır devam eden ‘reçete soruşturması‘ kapsamında birçok hekim ve eczacının tutuklandığını, yurt dışına çıkış yasağı ve hesaplarına bloke uygulandığını hatırlatarak, bu soruşturmanın artık sonuçlandırılmasını talep etti

KTTB: Hastalar ciddi mağduriyet yaşıyor, yasal hakları olan ilaca erişemiyor

8 aydır devam eden ‘reçete soruşturması’ kapsamında birçok doktor ve eczacının mağduriyet yaşamaya devam ettiğini belirten KTTB, bu nedenle hastaların çok ciddi mağduriyet yaşadığını ve yasal hakları olan ilaca erişemediğini vurguladı.

13 Şubat tarihinde İdare Meclisi oy birliği ile resmi olarak sorunun çözümü için KTTB’ye davet yazısı gönderildiğini, sorunun hızlıca çözümüne yönelik görüşmelere katılma kararı alındığını belirten KTTB, Sosyal Sigortalar Dairesi ile yürütülen görüşmelerde tam sona gelindiğinde yeni sorunlar ortaya çıkarıldığını açıkladı.

“Hükümet tarafından onay verilmedi”

Sosyal Sigortalar Dairesi ile yapılan görüşmelerde sorunların çözüldüğü belirtilmesine rağmen sorunu ortadan kaldıracak son noktayı koymak için bir araya gelinemediğine dikkat çeken KTTB, hükümet kanadından kesin olarak onay verilmediğini ve sözleşmenin son halinin hazırlamadığını belirtti.

“Hastaların ilaca erişememesi nedeniyle fonda biriken parayı umarız hükümet, tasarruf olarak değerlendirmiyordur” ifadelerini kullanan KTTB, bu süreçte çalışanların primlerinden kesintiler yapılırken aynı zamanda da ceplerinden binlerce lira ödeyerek sağlıklarını korumaya çalışan sigortalı emekçilerin  mağduriyetlerinin bir an önce sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

“İlaç parası ödememek için oyalanıyorlar. Hakkınızı talep ediniz!”

KTTB son olarak, sigortalılara, sendikalara, hasta hakları derneklerine açık çağrıda bulunarak, “İlaç parası ödememek için oyalanıyorlar. Hakkınızı talep ediniz!” ifadelerini kullanarak, atanmış Başbakan Üstel ve tüm atanmış bakanların, Sosyal Sigortalar Dairesi yönetimini bu mağduriyetin ivedi bir şekilde giderilmesi için çözüm odaklı iş birliğine davet etti.











Başa dön tuşu