EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

KTSO: Ambargolara rağmen süt ürünlerindeki ihracat başarısı göz ardı edilemez 


Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) ülkedeki girdi maliyetlerinin kontrolsüz bir şekilde sürekli olarak artmasının tüm sektörleri olumsuz etkilediğini belirterek, ülkede üretimin artarak devam etmesini güçlü bir şekilde talep ettiklerini açıkladı

KTSO: Toplumsal bir uzlaşıyla çözüm mümkündür

KTSO yayımladığı bildiride hayvancılık sektörünün hem iç hem de dış kaynaklı gelişmeler nedeniyle maliyetlerinin arttığının birçok kesim tarafından bilindiğini aktararak, Hayvancılar Birliği’nin sürdürdüğü eylemin bir an önce bitmesi gerektiğini ifade etti.

Toplumsal bir uzlaşıyla, hayvancının kaybetmeyeceği, tüketicinin mağdur olmayacağı, imalatçıların girdi maliyetlerinin artmayacağı bir çözümün mümkün olduğunu vurgulayan KTSO, adanın kuzeyinde üretilen aylık et miktarının bilinmesine rağmen, tüketilen et miktarının bilinmediğine dikkat çekti.

Tüketilen et miktarının bilinmemesine rağmen her ay 600 ton karkas et üretildiğini aktaran KTSO, nüfus ortalaması üzerinden hesaplanabilecek tüketimin, farklı denetim ve hesaplamalarla da belirlenebileceğinin altını çizdi.

Önümüzde iki gerçek duruyor

‘İthal et’ konusunda önümüzde iki gerçek durduğuna işaret eden KTSO, bu gerçeklerden birincisinin üretimin geçmişe oranla çok daha pahalı olması olduğunu ikinci gerçeğin ise dar gelirli vatandaşların ete ulaşımı olduğunu belirtti.

Bu noktada hem hükümete hem de üreticilere çağrıda bulunan KTSO, uzlaşı için bu sürecin tamamlanması ve doğru adımların atılarak üretimin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan kaos ortamından ülke üretiminin güçlenerek çıkmasının mümkün olduğunu dile getiren KTSO, bunun için tarafların bir adım geri atması ve bugünkü tartışmalardan kurtulup geleceği planlamasının elzem olduğunu aktardı.

Ambargolara rağmen süt ürünlerindeki ihracat başarısı göz ardı edilemez

“Hayvancımızın tüm enerjisini üretime vereceği, diğer paydaşların da kendi sorumluluklarını yerine getireceği bir ortamı yaratmak zorundayız” ifadelerini kullanan KTSO, ekonomik ve politik ambargolara rağmen süt ürünlerindeki ihracat başarısının göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

Bu anlamda, hem hayvancılara hem de imalatçılara ihtiyaç olduğunun altını çizen KTSO, ülke olarak bir kez daha sağduyunun galip geleceği, uzlaşı kültürünün öne çıkacağı, tüm tarafların kazanacağı bir süreçle eylemin sonlanacağına olan inançlarının tam olduğunu ve Sanayi Odası olarak tüm gücüyle bu uzlaşı sürecine katkı koymaya hazır olduklarını açıkladı.











Başa dön tuşu