EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Üstel: Hayvancıların önerilerini aldık, Bakanlar Kurulu’na götüreceğiz


Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği‘nin, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘le yaptığı toplantı sonrası açıklama yapıldı, Üstel eylemi bitiren Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları ve üyelere teşekkür etti

Naimoğulları: Üstel’e teşekkür ederiz, biz tatmin olduk

Toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Birlik Başkanı Naimoğulları, Başbakana sorunlarını, sıkıntılarını, neden eyleme gidildiğini ve eylem sürecinde yaşananları anlattıklarını, onun da dinlediğini söyleyerek teşekkür etti.

Naimoğulları, “Kendisi sorunları Bakanlar Kurulu’na götüreceğini ve çözüm konusunda konuşacağını belirtti. Ben özellikle bu görüşmeden dolayı ve bizi gerçekten dinlediği için teşekkür ediyorum, bizi tatmin etmiştir. Biz ülkenin hayvancısı olarak 5 bin üyemiz ve yan kurumlarla birlikte 100 bin kişiyi temsil ediyoruz. Sektörün zor duruma girmemesi için atılmaması gereken adımları anlattık, Başbakan da hepsini dinledi” dedi.

Üstel: Hükümet olarak görevimiz hem üreticiyi hem tüketiciyi desteklemek

Üstel ise konuşmasında, Hayvancılar Birliği’nin 10 gündür devam eden eylemlerini sonlandırdığını, kendisinin de eylemcileri Başbakanlığa çağırdığını söyledi.

Daha önce üç Bakanı konuyla ilgili çalışma yapması için görevlendirdiğini söyleyen Üstel, Bakanlar ve iki Müsteşarla birlikte yaptıkları toplantıda hayvancıların sıkıntılarını dinlediklerini belirtti.

Üstel, “Hükümet olarak görevimiz hem üreticiyi hem tüketiciyi desteklemek. Her zaman üretimin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Özellikle pandemide sonra dünya genelinde gıdada enflasyon ve sıkıntılar yaşandığını söyleyen Üstel, zaman zaman süte, zaman zaman da süt ürünlerinde yükselmeler olduğunu belirtti.

“Hayvancıların önerilerini aldık, Bakanlar Kurulu’na götüreceğiz”

“Biz bunları kontrol altına almak için çalışmalar yaptık. Üretimin önünü açmak için destekler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diyen Üstel şöyle devam etti;

“Biz bugün arkadaşlarımızın önerilerini aldık, yarın saat 17.00’da Bakanlar Kurulu toplantımız var, bunları masaya yatıracağız. Hangilerini yapabiliriz hangilerini uzun vadeye yayabiliriz diye konuşacağız.

Yapamadığmız varsa da arkadaşlarımızı cuma günü çağırıp bunları paylaşacağız.

Bizim istediğimiz birlik ve beraberliği sağlamak, ülke insanının rahat etmesini sağlamak

Üreticiyi de tüketiciyi de karşı karşıya getirmemek için gerektiği yerde gerektiği sorumlulukları üstlenmek…

“Eylemi solandırdıkları için bir kez daha teşekkür ederim”

Belli süre için ithal et gelecek, bu sürede alım gücü düşük insanları bu etle buluşacağız. Sonraki süreçte birlikle istişare içinde insanlarımızın güneye gidip et almaması için, kuzeyde üretimden gelen eti alması için çalışmalar yapacağız.

Ben eylemi solandırdıkları için bir kez daha Birlik Başkanı ve yönetimine teşekkür ederim.

Bizim üç Bakanımız ve iki Müsteşarımız da bunun için günlerdir çalıştı.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu