EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

KTEZO: Özel sektör çalışanları cüzzamlı muamelesi gördü. Nasıl bir vicdansızlıktır bu?


Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), İşverenler Sendikası‘nın son belirlenen net 29 bin 650 TL’lik asgari ücrete itiraz ettiğine işaret ederek, durumun kaosa dönüşebileceğini söyledi

KTEZO: Özel sektör çalışanları cüzzamlı muamelesi gördü

Yazılı açıklama yapan oda, yoksulluk arttıkça asgari ücret tartışmasının da her geçen gün daha da şiddetlendiğini belirtti, İşverenler Sendikası’nın asgari ücrete itiraz ettiğine işaret ederek; bazı çevrelerin son ana bıraktıkları asgari ücrete itirazları ile özel sektör çalışanlarının artışlı maaş beklentilerinin de ayaklar altına alındığını kaydetti.

KTEZO açıklamasında, “Devlet çalışanları ve emekliler; ilanı yapılan hayat pahalılığı oranı ile maaşlarına gelen artışla ödenirken, özel sektör çalışanları, ustası, kalfası, çırağı, bu itiraz ile cüzzamlı muamelesi gördü” ifadelerini kullandı.

“Nasıl bir vicdansızlıktır bu?”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu oranda bir dışlanmışlık, ayrımcılık başka bir ülkede yaşanmış mı bilmiyoruz. Nasıl bir vicdansızlıktır bu?

En çok etkilenen, en çok kayba uğrayan ve çoğunluğu oluşturan bir kesimin böyle bir tartışmaya taraf yapılması kabul edilebilecek gibi değildir.

TL değer kaybı ile birlikte, hayat pahalılığının durdurulamaması, eğitimden-ulaşıma, temel gıda harcamalarına kadar enflasyonun uçması, alım gücünü bitirdiği herkes tarafından biliniyor.

“İntikam alınacak tek kesim olarak özel sektör çalışanı mı kaldı?”

Üstüne üstlük bir de ekonominin daralması ve alınmayan önlemlerden dolayı güneye kayması ile karşı karşıya olduğumuz bir gerçektir.

Bu olumsuzluklar ifade edilir ve tartışılırken, intikam alınacak tek kesim olarak özel sektör çalışanı mı kaldı? Onları ödemeyerek veya onlardan 3 kuruş kesinti yaparak mı çözümü yaratacağız?

Ekonomi ve maliyenin ödeme kapasitesi düşerken, bula bula özel sektör çalışanları mı krizin sorumlusu ilan ettik?

“Yük sadece özel sektör çalışılana çıkarılacaksa vay halimize”

Tavrımız nettir. Bir çok kez söylediğimiz gibi çalışma yaşamı bir bütündür. Çalışanlar devlet ve özel sektör diye birbirinden ayrılamaz.

En çok etkilenen en çok desteklenmelidir. Ekonominin düşen kapasitesinin yükü sadece özel sektör çalışılana çıkarılacaksa vay halimize.

Odamız, ilgili tüm çevreleri uyarır. En kısa zamanda çalışma yaşamının bir bütün olarak ele alınması için bir masa etrafında buluşulması için tekrar tekrar çağrıda bulunur.

Statüko bu hali ile sürdürülemez”











Başa dön tuşu