InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Dev-iş 14. Olağan Genel Kurulu toplanıyor


Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş), Kıbrıs‘ın kuzeyindeki emekçilerin sorunlarını değerlendirecekleri, başkan, yönetim kurulu, denetim kurulları ile birlikte onur kurulunun da belirleneceğini 14. Olağan Genel Kurulu‘nun toplanacağını duyurdu

İş yeri ve ülkesel düzeydeki emek sorunları tartışılacak

Dev-İş’in 14. Olağan Genel Kurulu’nun, 7 Haziran Cuma günü KTAMS’ın 50. Yıl Salonu‘nda saat 10.00’da toplanacağı aktarılırken, olağan Genel kurul toplantısının yurt dışından ve yurt içinden çok değerli sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşeceği bildirildi.

Genel Kurulda, ülkedeki işçilerin, emekçilerin sorunlarının yanında, dünyadaki emek hareketlerinin içinde bulunduğu durumların da değerlendirileceği belirtildi.

Yayımlanan bildiride, Dev-İş’e bağlı Devrimci Genel-İş, Emek-İş ve Petrol-İş delegelerinden oluşacak genel kurulda, işyeri ve ülkesel düzeydeki emek sorunlarının da tartışılacağı ifade edildi.

Başkan, yönetim kurulu, denetim kurulları ve onur kurulu belirlenecek

“Sınıfsal ve Toplumsal Mücadele için DEV-İŞ” ana sloganı ile toplanacaklarını belirten Genel Kurul toplantısında Dev-İş, Başkanlık seçimi, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulları ve Onur Kurulu’nun da yeniden belirleneceğini hatırlattı.

Dev-İş, 14. Genel Kurulu’nun Dev-İş’e ve emek hareketine büyük katkıları bulunmuş, geçen yıl kaybedilen eski Genel Başkanları Mehmet Seyis’e ithaf olunacağını belirtti.











Başa dön tuşu