GüncelInstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür ÇevreSiyaset

İlseven: Ya görevden alın ya da Orman Dairesi’ni başka bir bakanlığa bağlayın


Kıbrıs Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (KEMA) Başkanı İlkay İlseven, sıcaklıkların rekor kırdığı bugünlerde orman yangınlarının daha sık ve etkili olmasının doğal sayıldığını ancak 1 Mayıs itibariyle göreve başlaması gereken yangın mevsimi işçilerinin, aradan 1 ay geçmesine rağmen henüz işbaşı yapmadığını açıkladı

İlseven: Girne Orman Bölge Şefliği merkez noktasında görev yapacak ekibin henüz oluşturulmadığını tespit ettik

Yazılı açıklamasında yangın mevsiminde alınması gereken tedbirlere dikkat çeken İlseven, “Alacağımız tüm tedbirler buna yönelik olmalıdır. Bu da ancak yangına erken müdahale etmekle mümkün olacaktır” dedi ve ormanların belli noktalarında 24 saat görev yapacak arazöz, araç-gereç ve yangın söndürme aletleri ile donanımlı ilk müdahale ekipleri kurulması gerektiğini vurguladı.

Açıklamasının devamında Tarım ve Orman Bakanı Hüseyin Kelle’yi sert bir şekilde eleştiren İlseven, yangın mevsiminde çalışacak işçiler konusunda gerekli izinlerin ve yetkinin alınmasına rağmen, Girne bölgesinde yangın ilk müdahale ekibinin henüz oluşturulmadığını tespit ettiklerini açıkladı.

Girne bölgesinde çıkması olası bir yangına müdahale edecek bir ekibin bulunmadığına işaret eden İlseven, buna rağmen Tarım Bakanı Kelle’nin 5 Haziran tarihinde gerçekleşen Meclis oturumunda, milletvekillerinin bu konudaki sorularını yanıtlarken, Girne merkezde ekiplerin görev başında olduğunu ısrarlı bir şekilde söyleyerek yalan söylediğini belirtti.

“Tarım Bakanı’nın ne çam kese böceği ne de ormanlar ile ilgili gündemi yoktur”

Tarım ve Orman Bakanı Kelle’nin bu olumsuz tavrı daha önce yaşanan çam kese böceği konusunda da tekrarlandığını belirten İlseven, Kelle’nin çam kese böceği salgınında da yaptığı gibi konuyla ilgilenmediğini, orman yangınlarını önlemek için de herhangi bir girişimi bulunmadığının altını çizdi.

İlseven sözlerinin devamında, “Sayın bakanın ne çam kese böceği ne de orman yangınları ile ilgili bir gündemi yoktur. O zaman, Sayın Bakan Orman Dairesini ve ormanı gözden çıkarmış demektir. Orman Dairesi teknik elemanları görev yapamamanın üzüntüsü içerisinde isyan etme noktasına gelmiştir. Ama bakanın kılı kıpırdamıyor” ifadelerini kullandı.

Atanmış Cumhurbaşkanı ve Başbakana çağrı: “Ya görevden alın ya da Orman Dairesi’ni başka bir bakanlığa bağlayın”

Bu konuda yaşanmaya devam eden sıkıntılar doğrultusunda atanmış Cumhurbaşkanı ve Başbakana çağrı yapan İlseven, “İki şeyden birine karar verilmelidir. Ya Bakanı görevden alınız, ya da Orman Dairesini ve dolayısıyla Ormanları sevecek veya koruyacak başka bir Bakanlığa bağlayınız. Bunu yapamazsanız sizde yaşanacak olumsuzluklara ortak olacak ve tarih sizleri affetmeyecektir” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.











Başa dön tuşu