GüncelInstagramKıbrısManşetÖzgür Doğa Özgür Çevre

Ne büyük, ne küçük işletmeler tarafından kıyıya erişimin engellenmesine izin vermeyeceğiz!

Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır Hareketi, Girne kıyılarında büyük otel sermayeleri tarafından yapılan hak gasplarının, Yedidalga sahillerine de sirayet etmeye başladığını açıklayarak, Aspava isimli restoranın kıyıya erişimi engellemeye çalıştığı ve ücrete tabi tutmaya çalıştığını duyurdu

“Ne büyük, ne küçük işletmeler tarafından kıyıya erişimin engellenmesine izin vermeyeceğiz”

Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır Hareketi bugün yaptığı yazılı açıklamada, Girne kıyılarından büyük sermaye gruplarının uyguladığı kıyı gasplarının şimdi de Yedidalga’ya sirayet etmeye başladığına işaret etti.

Hareket, Yedidalga bölgesinde bulunan Aspava isimli restoranın kıyıya erişimi engellenmeye çalıştığı ve kıyıya erişimi ücrete tabi tutmaya çalıştığı bilgisi aldıklarını açıkladı.

“Bilinmesini isteriz ki, ne büyük sermaye, ne küçük işletme ne de herhangi bir şahıs veya grup tarafından kıyıya erişimin engellenmesine, ücrete tabi tutulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullanan hareket, Aspava restoranın kıyıya erişimi engellemeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Aziz Kaya göreve davet edildi

Beleşe Deniz, Plajlar Halkındır Hareketi, yaşanan olay sonrasında ‘Plajların Kullanım ve Denetimi Yasası’’nı hatırlatarak, belediye sınırlarında bulunan plajların denetimini yapmakla sorumlu olan Lefke Belediye Başkanı CTP’li Aziz Kaya’yı göreve davet etti.

Daha önce Mardinli isimli restoran ile de aynı konuda sıkıntılar yaşandığını hatırlatan hareket, Kaya’nın bu olayda sessiz kalmayı tercih ettiğini, yaşanan Aspava olayında da Kaya’nın yine sessiz kalmaması gerektiğine olan inançlarını belirttiler.











Başa dön tuşu