InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

“Teşvik anlaşmasından kaynaklanan birikmiş ücretler ödenmedi”

Kıbrıs’ın güneyinde kamu doktorları, tüm kamu hastanelerinde önce uyarı grevine gidecek, sonra da yoğunlaştırılmış eylemler gerçekleştirecek

“Teşvik anlaşmasından kaynaklanan birikmiş ücretler ödenmedi”

Doktorlar; 24 Haziran 2024 tarihinde kamu hastanelerinde uyarı grevine gidecek, 2-3 Temmuz 2024 tarihlerinde “yoğunlaştırılmış eylemlere” geçecekleri uyarısında da bulundu.

PASYDY ve PASYKI sendikalarının ortak açıklamasında, 7 Haziran 2024 tarihinde Devlet Sağlık Hizmetleri Örgütü (OKYpY) Başkanının çağrısı üzerine doktorların teşvik anlaşmasından kaynaklanan birikmiş ücretlerinin ödenmesi konusunda taraflar arasındaki farkları gidermek amacıyla yapılan toplantının, “maalesef işveren tarafının tutumu nedeniyle çıkmaza girdiği” belirtildi.

Toplantı ve sonucunun, “OKYpY yöneticilerinin kamu görevlileri ve OKYpY sözleşmeli çalışanlarına karşı tarihsel olarak aşağılayıcı ve hakaret edici tutumunun bir başka göstergesi olduğu” ifade edildi.

Bu nedenle, PASYKI ve PASYDY Doktorlar ve Klinik Direktörler Kolu, üyelerinin birikmiş ücretlerini talep etmek için 20 Haziran 2024’te tüm kamu hastaneleri doktorlarının katılacağı 24 saatlik uyarı grevi kararı aldıklarını ve 2-3 Temmuz’da yoğunlaştırılmış eylemlere geçeceklerini duyurdular.

Grev boyunca hastanelerin acil vakalara bakacak olan az sayıdaki doktorlarla hizmet verecekleri belirtildi.











Başa dön tuşu