GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Hristodulidis: Bu tür sorunlar kamu müdaheleleriyle değil, işbirliğiyle çözülebilir



Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği‘nin (UNHCR) ara bölgede 31 mültecinin karşı karşıya kaldığı zor koşullar konusunda geçtiğimiz günlerde yaptığı çıkışa cevaben yaptığı açıklamada, “Kıbrıs’ın göçmen sorununu nasıl yöneteceğine dair kimseden ders almayacağını” söyledi

Hristodulidis: Bu tür sorunlar kamu müdaheleleriyle değil, işbirliğiyle çözülebilir

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hristodulidis, gündemdeki yerini koruyan ara bölgede yaşamak durumunda kalan 31 mülteci konusunda BM yetkililerinin “Sağlık ve güvenliklerinden endişe duyuyoruz” açıklamasına cevaben yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın göç sorunun yönetimi konusunda kimseden ders almadığını belirtti.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hem BM’ye hem de BM Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne bu kişilerle ilgili herhangi bir insani konuda yardım etmeye hazır olduğunu bildirdiğini söyledi.

Bu konuda açıklamalarla baskı yaptıklarını düşünenler hiçbir şey başaramayacağını belirten Hristodulidis, bu tür sorunların kamu müdahaleleriyle değil, işbirliğiyle çözülebileceğini aktardı.

Hristodulidis, “Bu özel konuya olan duyarlılığımızı birçok kez kanıtladık, ayrıca bunu nasıl yönettiğimizi de kanıtladık” dedi ve Kıbrıs’ta olmayanların bu konuda açıklama yapmasının kolay olduğunu belirtti.

“Yeni bir rota oluşturmalarına izin vermeyeceğiz”

Düzensiz göçmenler için hiçbir koşulda yeni bir rota oluşturulmasına izin verilmeyeceğini ve hükümetin bu sorunu ele almaya hazır olduğunu belirten Rum lider, bu rotanın kendisi için yeni olmadığını, bunun nedenin ise yüzlerce göçmenin sığınma talebinde bulunmak için ara bölgeyi kullandığını söyledi.











Başa dön tuşu