GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Ekingen: Büyük bir motivasyon ve gönül birliği içinde belgesel serimizi sürdürüyoruz



Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) tarafından hayatımıza değer katan kadınlarımızla ilgili yapım serisinin 23. belgeseli olan ülkemizin eğitim-öğretim camiasına ve sendikal yaşama çok uzun yıllar hizmet vermiş Müfide Akalın’ın çekimleri başladı

Zaim belgeseli sonrası, bu yıl eğitim neferi Akalın’ın belgeseli çekiliyor

KÖDER’in geçtiğimiz yıl eğitim camiasının saygıdeğer isimlerinden Sonuç Zaim’in belgeseli sonrasında Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi (KTÖK) ile yaptığı işbirliği kapsamında bu yıl da başka bir eğitim neferi olan Müfide Akalın’ın belgeselini çekme kararı aldı.

Bu çerçevede sendikanın kuruluş aşamalarında görev alan az sayıda kadından birisi olan ve öncü kişiliği ile mücadelenin ön saflarında yer almış, toplumsal olaylara duyarlı, ev idaresi öğretmeni Müfide Akalın belgeselinin çekimleri yapılıyor.

Ekingen: Büyük bir motivasyon ve gönül birliği içinde belgesel serimizi sürdürüyoruz

KÖDER Başkanı Şenay Ekingen, derneğin 23. belgeselinin de bu yıl Ekim ayında toplumla buluşacağı müjdesini vererek, büyük bir motivasyon ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ve hayatımıza değer katan kadınların gelecek kuşaklara aktarılması ve bir nevi görsel toplumsal bellek niteliği de taşıyan belgesel üretimlerine devam ettiklerini kaydetti.

Ekingen, yıl içinde çok değerli kadınlarımızın belgeselleri, sergi ve 3. kitabı topluma sunacaklarını, 4. yaşını kutlayan KÖDER’in toplumdan ve projelerini değerli bulan banka, yerel yönetimler, sendikalar, birlikler gibi çeşitli çevrelerden her geçen gün daha da fazla destek almaya başladığını ve bunun da hayatımıza değer katan daha fazla kadınımızın gelecek kuşaklara taşınacak belgesel-kitap gibi kültürel ürünlerinin üretilmesi anlamına geldiğini kaydetti.











Başa dön tuşu