EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Tuğcu: Üstel’in ayrıcalıklı ataması Dalman Aydın; işte senin adaletin!



Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, T&T’nin patronu Emrullah Turanlı’nın ya da AKSA’nın patronu Cemil Kazancı’nın servetine servet katmak yerine, kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu korumakla görevli Kıb-tek yönetimine sordu; “Bu mu kesintilerin son hali?”

Tuğcu: Halkı 58.6 saat elektriksiz bırak, sakın Turanlı’ya dokunma, dokunmaya kalkana polis engeli koy!

Yazılı açıklama yapan Tuğcu, halkı 58.6 saat boyunca elektriksiz bırakkanların, Ercan Havalimanı işletmecisi T&T’nin sahibi Emrullah Turanlı’ya dokunmadığını, dokunmaya kalkana da polis engeli koyduğunu belirtti.

Tuğcu, “Dört aylık borç yükü 92 milyon TL’ye ulaşmasına rağmen Turanlı’nın işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine zinhar dokunulamazken, vatandaş dün yine toplamda 58.6 saat’lik kesinti yaşadı” dedi.

“‘Kesintiler son bulmuştur’ diyen Dalman Aydın; Bu mu kesintilerin son hali?”

Kendi kurumuna yatırım yapmayarak, bu sıcak havada aşırı yüklenme sonucu Teknecik Elektrik Santrali’nin sürekli üretim yetersizliğine düşmesine sebep olan Kıb-tek yönetiminin, enerji tasarrufu yapmak amacıyla son 24 saatte toplam 122 farklı köy, site, sınır kapısı ve tesiste, elektrik kesintisi uyguladığını belirten Tuğcu, en son geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kesintilerin ardından 8 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, “Kesintiler son bulmuştur” diyen Kıb-tek Genel Müdürü Dalman Aydın’a, “Bu mu kesintilerin son bulmuş hali?” diye sordu.

“Göreviniz; T&T’yi ya da AKSA’yı beslemek değil, bu halk için görev ifa etmektir”

Tuğcu şöyle devam etti;

“Aşağıdaki listede, dün (14 Haziran 2024) kesinti yapılan bölgeleri ve bölge bölge kaç saat/dakika kesinti yapıldığını görebilirsiniz.

Kıb-tek yönetimi, bırakın Ercan’ın 92 milyon TL’lik borcunu tahsil etmeyi, bu ‘Adaletsizliktir’ diyerek halkın cebine fatura edilen bu borcun hesabını soran El-sen’in karşısına yasal olmayan bir şekilde polisi yığadursun, borcunu eksiksiz ödeyen vatandaşı, bu kavurucu sıcakta hiç yüzü kızarmadan elektriksizliğe mahkum ediyor.

Genel Müdür Dalman Aydın ve Hüseyin Paşa Başkanlığındaki Kıb-tek Yönetim Kurulu üyeleri, sizin sorumluluğunuz T&T’yi ya da AKSA’yı beslemek değil, bu halk için görev ifa etmektir.

“Kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu koruyun”

Sizi o mevkilere getiren siyasilerin yelkenine rüzgar olmaktan vazgeçip, gerçek sorumluluğunuzun farkına varın!

Kıb-tek’e, yani bu halkın öz varlığına yatırım yapın; milyonlarca borcun üzerine yatarak bu halkın parasına göz dikenlere dur deyin!

T&T’nin patronu Emrullah Turanlı’nın ya da AKSA’nın patronu Cemil Kazancı’nın servetine servet katmak yerine, kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu koruyun”











Başa dön tuşu