EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Ercan’ın elektrik müteahhidi isyan etti: Can ve mal kaybından Kıb-tek sorumludur


Emrullah Turanlı’nın sahibi olduğu T&T şirketinin işlettiği Ercan Havaalanı’nın elektrik işlerini yapan firma, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-tek) gönderdiği yazıda, büyük risk ve tehlikeye dikkat çekti

Kıbrıs’ın kuzeyine kâbus gibi çöken adam: Emrullah Turanlı

Türkiyeli sermaye olarak adaya geldiği ve Ercan Havalimanı ihalesini kazandığı günden bu yana gündemden düşmeyen Emrullah Turanlı yine sahnede.

4 yılda bitmesi gereken Ercan’ı 11 yılda bitiren, buna rağmen hiçbir dönem hiçbir hükümet tarafından yaptırıma maruz kalmayan, aksine on milyonlarca euro vergi affı sağlanan Turanlı, İrsen Küçük Hükümeti döneminde de devasa çeki dönemin hükümet yetkililerinin eline tutturarak fotoğraf çektirmiş ve “Turanlı13. maaşları ödedi” manşetlerine neden olmuştu.

El-sen ve polis karşı karşıya getirildi

Yaşanan son rezalet ise Kıb-tek’e 92 milyon TL borcu bulunan Turanlı’nın işlettiği Ercan’ın elektrik enerjisinin, kurumda örgütlü sendika El-sen tarafından kesilmek istenmesiyle yaşanmıştı.

Geçtiğimiz hafta Meriç Trafo Merkezi’nde eylem yapan El-sen, yurttaşın 675 TL borcu olduğunda kesilen elektriği hatırlatmış, Turanlı’nın farkını sormuştu.

Buna karşılık hükümet yetkilileri, El-sen yetkililerinin karşısına polisi dikmiş, polis ve El-sen üyelerini ve onlara destek veren diğer sendika, siyasi parti üyeleri ve yurttaşları polisle karşı karşıya getirmişti.

Emrullah Turanlı kendi “adamlarını” getirdi

Turanlı bu kez de Ercan’ın elektrik müteahhidini işten el çektirdi.

Özgür Gazete’nin ulaştığı yazıda firma Kıb-tek yönetimini ciddi şekilde uyardı.

Firma, 2018 yılından bu yana Ercan’daki elektrik işlerini kendilerinin yaptığını ancak kendilerine vizeli proje verilmemesinden dolayı sürecin uzadığını belirtti.

Firma ayrıca T&T ile finansal sorunlar da yaşadıklarını ve T&T’nin 2 ayı aşkın bir süre önce işten durmalarını isteyerek kendilerine el çektirdiğini kaydetti.

T&T’nin kendi “adamlarını” getirterek elektrik işi yaptırdığını belirten firma, eksik kalan işlere de kim olduğu belirsiz bu kişilerce devam edildiğini söyledi.

Firma çok ciddi bir ihmalin daha altını çizerek; bu işleri Kıbrıs’ın kuzeyinde “Elektrik Müteahhidi” olarak kayıtlı olan firmaların yapabileceğine vurgu yaptı.

“Sorumluluk Kıb-tek’tedir”

Şu an Ercan Havalimanı’ndaki elektrik işlerine “yetkisiz” kişilerce müdahale edildiğini belirten firma, “yetkisiz kişilerce yapılan işlerden doğacak herhangi bir can ve mal kaybından kendilerinin sorumlu olmayacağını” kaydetti.

Firma uyarı yazısında, “Sorumluluk; tesisat Kıb-tek’e kontrole sokulmadığı halde enerji veren kurumunuza aittir” dedi











Başa dön tuşu