InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Türk baba oğlunu kuzeye kaçırdı, kendisi hapse gitti çocuğu yuvaya verildi



Türkiye vatandaşı eşi Cihan Ayyıldız ile geçtiğimiz sene Kıbrıs‘ın güneyinde mülteci statüsü alan 27 yaşındaki genç anne Martina M., kocasının kaçak yollarla kuzeye geçirdiği ve şu an Sosyal Hizmetler çatısı altında olan 3 yaşındaki oğlu Emircan‘a kavuşmak istiyor

Anne Martina: Parka götürüyorum dedi, kaçak yollardan kuzeye kaçırdı

BugünKıbrıs‘ın bugünkü manşetine konu olan olayla ilgili Özgür Gazete‘ye de konuşan anne Martina, güneyde mülteci olarak bir yıldır yaşadıklarını, kendisinin Afganistanlı olduğunu belirtti.

Martina, güneyde devletin kendisine maaş başladığını, kalacak yer verdiğini, çocuklarının burada okula gittiğini ve kendisinin de çalıştığını söyleyerek, hayat şartlarından memnun olduklarını aktardı.

Ancak evliliklerine karşı çıkan Türkiyeli eşinin ailesinin baskıları sonra eşinin psikolojisinin bozulduğunu, çalışmayı bıraktığını ve geçtiğimiz Mayıs ayında da (12 Mayıs) 3 yaşındaki oğullarını parka götürüyorum diyerek evden çıktığını anlattı.

Anne Martina göz yaşları içinde baba Cihan Ayyıldız’ın oğulları Emircan’la birlikte kaçak yollardan kuzeye geçtiklerini yani babanın çocuğu kaçırdığını belirtti.

“Çocuğum ağlıyor, al beni diyor, elimden bir şey gelmiyor”

Martina, “Çocuğumu gece yarısı o tehlikelere atarak kaçak olarak kuzeye geçirdi. Çok zor durumdayım, çocuğumla konuştum, ‘Anne beni al’ diyor ama benim elimden bir şey gelmiyor. Burada polisler bana eşimin kuzeyde tutuklandığını, çocuğumun da Sosyal Hizmetler’e verildiğini söyledi” dedi.

Küçük Emircan

Çocuğuyla birkaç kez konuşma fırsatı bulan anne, küçük Emircan’ın sürekli ağladığını, ‘Baba gitti, sen de gittin” dediğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.

Anne Martina, “Küçücük diliyle bana halini anlatıyor oğlum, ben dayanamıyorum. Ne olur evladımı bana verin. Eşim deport edilirken, çocuğumu da deport etmesinler. Çok korkuyorum” diyerek yardım istedi.

Tatar ve Ertuğruloğlu konuyu biliyor

BugünKıbrıs’ın verdiği detaylara göre; küçük Emircan Sosyal Hizmetler tarafından Çağlayan Çocuk Yuvası’na yerleştirildi ve yaklaşık 2 aydır annesinden ayrı burada yaşıyor.

Baba Cihan Ayyıldız

Ayrıca BugünKıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Ayşemden Akın’ın verdiği bilgiye göre; konu atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun da bilgisinde.

Ancak henüz anne ile çocuğun kavuşması için bir adım atılmış değil.











Başa dön tuşu