GüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Kapısız: Umarız maliyetleri halkın parasıyla ödeyip, gelirini sermayeye yedirtmezsiniz



Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTSK), Başkanı Cem Kapısız, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘ya açık bir mektup bir göndererek, Ercan Havalimanı’nda yapılması zaruri olan birçok işlerin ne zaman tamamlanacağını ve bu maliyetli işlerin kim tarafından karşılanacağını sordu

Kapısız: Bakım ve onarım maliyetlerini kim üstlenecek?

HTSK adına Başkan Cem Kapısız tarafından yapılan açıklamada, Ercan Havalimanı sözleşmesinde daha önce ‘ihtilaflı’ olarak nitelendirilen ve ötelenen birçok zaruri gereksinimi çözmek için oluşturulan mekanizmaya rağmen bu işlerin halen beklemede olduğunu belirtildi.

Kapısız, Ulaştırma Bakanı Arıklı’ya yönelik olarak, “Ercan Havalimanında şu anda yapılmakta olan işler olduğu gibi hala daha yapılmayı bekleyen ve bir havalimanı için zaruri olan işler de vardır. Tüm bunlar ne zaman yapılacak? Bedelini kim ödeyecek? Hava Trafik Kontrol sistemlerinin güncellemesi, Bozuk Ercan VOR, itfaiyedeki eksiklikler, terminal bina elektrik işleri, ileride karşılaşma ihtimalimiz olan seyrüsefer ve itfaiye ile ilgili problemlerin giderleri kim tarafından karşılanacak? Şu an kurulumu yapılan meteorolojik sistemin giderlerini kim karşılıyor? Bakım ve onarım maliyetlerini kim üstlenecek?” sorularını sordu.

“Umarız ki maliyetleri halkın parası ile karşılayıp meydanın gelirini de sermayelere yedirtmezsiniz”

HTSK olarak bu konuların takipçisi olduklarını ve bundan sonra takip etmeyi sürdüreceklerini dile getiren HTSK Başkanı Cem Kapısız, Arıklı’ya atıfta bulunarak “Umarız ki sözleşme orada dururken tüm bu yüksek maliyetleri halkın parası ile karşılayıp meydanın gelirini de ultra zengin sermayelere yedirtmezsiniz” ifadelerini kullandı.

“İhtilaflı” olarak kabul edilen işlerin netleşmesi için verilen sürenin dolduğunu belirten Kapısız, Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Arıklı’ya bu zaruri işlerin konusundaki sonucun ne olduğunu sorarken, diğer yandan da maliyetli olan bu işlerin kim tarafından karşılanacağını da sordu.

“Kapılar arkasında dönen bir dolap mı var?”

HTSK Başkanı Kapısız’ın Arıklı’ya yönelik yayınladığı açık mektup şu şekilde devam etti:

“1 yıl önce ek sözleşme 5 ile ‘kimin ödeyeceği belli değil’ ya da ‘ihtilaflı’ olarak kabul ettiğiniz bu işlerin netleşmesi için geçen süre dolmuştur. Sonuç nedir?

Bu zaruri işler kim tarafından yapılacak? Ne zaman yapılacak ve parasını kim ödeyecek? Meteorolojik sistemlerin kurulumu ile başlamışsınız, bu sayede Ercan Havalimanı’nın artık daha güvenli olduğunu söylüyorsunuz.

İyi de bu kadar zaman hiç mi düşünülmedi bu cihazların gerekliliği? Hani ihtilaflıydı bu konular? Neden bu tarihe denk geldi?

Kapılar arkasında dönen bir dolap mı var?

Tekrardan söylüyoruz, umarız ki Ercan Havalimanı’ndaki eksiklikler en erken zamanda tamamlanır ve bunların maliyeti sözleşmede de olduğu gibi halka mal edilmez!!”











Başa dön tuşu