EkonomiGüncelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Şirket, Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inde toplam 7 deniz blokuna sahip!



İtalyan enerji devi ENI‘nin, Kıbrıs da dahil olmak üzere belirli projelerden çekilmeyi planladığı fakat bu girişimden Kıbrıs Cumhuriyeti yetkililerinin henüz bir bilgisi olmadığı bildirildi

ENI, 4 Milyar dolardan fazla kaynaktan çekilmeyi planlıyor

Cyprus Mail‘in Bloomberg‘e dayandırdığı haberinde, ENI 4 milyar dolardan fazla kaynaktan geri çekilmeyi  planlıyor. Bu plan kapsamında Endonezya ve Kıbrıs da potansiyel olarak hedef alınan projeler arasında bulunuyor.

Kıbrıs Haber Ajansı‘nın (CNA) haberine yorum yapması istenen Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı George Papanastasiou, konuyla ilgili olarak “Şu ana kadar bu şirketten hiçbir bilgi almadık” dedi.

Ancak İtalyan devi elden çıkarma taktiğini ve sermaye harcamalarını (Capex) azaltmayı duyurdu.

2024’ün ilk çeyreğine ilişkin piyasa güncellemesinde Eni, şirketin önceki dört yıllık planına kıyasla “net sermaye yatırımlarını önemli ölçüde azaltacak disiplinli bir yatırım yaklaşımı ve hedefli elden çıkarmalar”dan bahsetti.

ENI: Öz sermayemizi azaltarak ve nakit akışını öngörerek, iyi konsolide edilmiş çift keşif modelimizden yararlanacağız

Şirket, yukarı akış operasyonlarıyla ilgili olarak, “öz sermayemizi azaltarak ve nakit akışını öngörerek, iyi konsolide edilmiş Çift Keşif modelimizden yararlanacağız” dedi.

Örneğin, Fildişi Sahili, Kıbrıs, Endonezya ve Kongo’da “geçmişte başarıyla gerçekleştirdiğimiz türden öz sermaye seyreltme potansiyeline sahip önemli keşifler” yaptığını ekledi.

Şirket, Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inde toplam 7 deniz blokuna sahip durumda bulunuyor

İtalyan devi, Kıbrıs Cumhuriyeti MEB’inde toplam yedi deniz blokuna katılımıyla önemli bir varlığa sahip.

Şirket daha önce Zeus 1 hedefinde (Eni operatörlüğünde Fransız TOTAL ile yüzde 50 ortaklık) keşfedilen doğalgaz miktarının 2-3 trilyon kübik feet (tcf), yine 6. blokta yer alan Kronos’ta ise 2,5 tcf olduğu, aynı blokta Calypso keşfinin de yer aldığı tahmin ediliyordu.











Başa dön tuşu