InstagramKıbrısKültür&SanatSiyasetSürmanşet

Bir Mikrofon Bir Hikâye ekibi bu ay mikrofonunu Halk-Der üyesi Özkan Yıkıcı’ya uzattı


Bir Mikrofon Bir Hikâye ekibi, bu ay mikrofonunu devrimci mücadeleye, 1 Mayıs’ın devrimciler açısından taşıdığı öneme, 1 Mayıs 1978’e ve devrimcilerin tüm engellere rağmen alanlarda var olmak adına verdiği mücadeleye uzatıyor

Mikrofonun ucunda Halk-Der üyesi Özkan Yıkıcı var

Ekipten yapılan açıklamaya göre; 1 Mayıs’ın mücadele ile kazanılmış olması itibariyle, diğer günlerden farklı olduğuna vurgu yapılan programda; 1970’lerin sonunda Kıbrıs’ın kuzeyinde esmeye başlayan devrimci rüzgârın da etkisiyle, 1 Mayısların daha anlamlı hale büründüğüne değinildi.

Sol siyasi partilerin ve sendikaların kitleselleşmeye başladığı bu dönemde, Kıbrıslı Türk devrimciler hem Türkiye’de hem de Kıbrıs’ta “Bağımsız Kıbrıs Bütün Halklar Kardeştir” pankartı ve şiarıyla sokakta sözlerini söylemekteydiler.

Ancak bu durum 1 Mayıs 1978 günü Lefkoşa Sarayönü’ndeki kutlamalarda devrimcilere karşı diğer örgütlerce sergilenen sekter tutum ve koyulan engel ile değişti. Artık devrimciler, 1 Mayıs’ta emeğin taleplerini dile getirip, devrimci mücadeleyi yükseltmenin yanında sokakta sesinin yükseltebilmesinin de mücadelesini veriyordu.

1970’lerin ikinci yarısından bugüne 1 Mayıs alanlarında yaşananlara karşı mücadele etmeye ve emeğin taleplerini dile getirmeye devam eden Halk-Der geleneğinin kararlı duruşuna ve mücadeleci ruhuna şahit olacağınız program bugün saat 11:00’da yayınlandı.











Başa dön tuşu