InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Sol Hareket: TC Elçiliği, Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma konusunda esas muhataptır


Sol Hareket, Gazeteci yazar Kutlu Adalı‘nın cinayetinin faillerinin isim isim bilindiğini buna rağmen hala tutuklamaların gerçekleştirilmediğini belirterek, bu durumu şiddetle kınadıklarını belirtti

Sol Hareket: Fikirleri, düşünceleri ve kalemiyle toplumun aydın yüzü olan adalet savaşçısı…

Adalı suikastının yıl dönümünde yazılı açıklama yapan örgüt, kanıtların delillerin ve katiller ortada olduğunu, buna rağmen hala tutuklamalar gerçekleşmediğini ve bunu Adalı’nın ölüm yıl dönümünde yeniden şiddetle kınadıklarını belirtti.

Açıklama şöyle devam etti;

Kutlu Adalı ülkemizin yetiştirdiği önemli bir aydın ve cesur bir gazeteciydi. Fikirleri, düşünceleri ve kalemiyle toplumun aydın yüzü olan adalet savaşçısı…

“Cinayet failleri malumdur; Adalı cinayeti devlet eliyle işlenmiş siyasi bir cinayettir”

Kutlu Adalı, eşitlikten, barıştan ve adaletten yana olmuştur. Karanlık güçler karşısında korkusuzca mücadele yürütmüştür. Ülkemizin karşı karşıya olduğu tehdit ve sorunları teşhir etmiş, parmağının arkasına saklanmadan çözüm önerilerinde bulunmuştur.

Kutlu Adalı’nın fikir ve kalemiyle mücadele edemeyenler, onu hunharca katlettiler. Cinayet failleri malumdur; Adalı cinayeti devlet eliyle işlenmiş siyasi bir cinayettir. Bu cinayeti etkin bir şekilde soruşturmadılar. Dosya rafa kalktı, katiller ise cezalandırılmadı.

Geçtiğimiz dönemde Mafya lideri tarafından dile getirilenler bilinen gerçeklerin malumu ve birinci ağızdan itiraftır. Bu itiraflar asker, sivil bürokrasinin faşist yapılanmasını ve işledikleri suçları bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Adalı cinayetinin failleri isim isim bilinmektedir.

“TC Elçiliği, Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma konusunda esas muhataptır”

Kanıtlar, deliller, katiller ortadadır. Buna rağmen hala tutuklamalar gerçekleşmemiştir. Bunu Adalı’nın ölüm yıl dönümünde yeniden şiddetle kınıyoruz.

Başsavcılık ve polis kafalarını kumdan çıkarmalı, suçluların yakalanarak cezalandırılması sürecini bir an önce sonuçlandırmalıdır. TC Elçiliği, Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma konusunda esas muhataptır. Adalı’yı öldürerek barış, demokrasi ve adalet mücadelesini sonlandırdığını sananlara sesleniyoruz;

Bugün binlerce adalı, Adalı’nın bıraktığı mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir. Adalılar ölmez, fikirler ölmez. Adalı cinayetinin failleri ve katillerinin bir an önce yakalanarak cezalandırılmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz. Bu mücadeleyi korkmadan susmadan büyütmekte kararlıyız… Adalı’nın anısı ve mücadelesi önünde saygıyla eğiliyoruz”











Başa dön tuşu