Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

“Yol karanlık değildi, ölümlü çarpışmaya gitmiyorlardı…”


Mağusa-İskele yolunda bir polis aracının çarptığı yaya Teyfur Kaya’nın kardeşleri, polisin açıklamasının doğru olmadığını belirtti, çarpışma sonrası yaşananlara öfkeli olduklarını, haklarını yasal yollarla arayacaklarını vurguladı

Görüntüler infial yaratmıştı, polis gazetemize açıklama yapmıştı

Hatırlanacağı üzere, Özgür Gazete yayınlanan ve infial yaratan görüntülerde; polis aracı hızla ilerlediği yolda bir yayaya çarpmış ve yol kenarında onu bekleyen kardeşinin duruma tepki göstermesi sonrası, 3 polis yaralının kardeşine çullanmıştı.

Haberimizin ardından gazetemize konuşan ilgili polis kaynakları, olayın öyle cereyan etmediğini savunarak, polis aracının hızlı olmasının nedeninin aynı gün aynı bölgede gerçekleşen ve 20 yaşındaki Münür Ekşi’nin ölümüyle sonuçlanan trafik çarpışmasının yaşandığı yere gitme nedeni olduğunu söylemişti.

Aynı polis kaynağı; ilgili yayanın soluna bakmadığını, dikkatsiz olduğunu söyleyerek, polis aracının da siren ve ışıklarının yandığını, çarpma sonrası yaşanan arbedenin sebebinin de yaralının kardeşinin polislere saldırması olduğunu savunmuştu.

Polis ayrıca, yaralının sadece ayağında bir çatlak olduğu bilgisini de paylaşmıştı.

Mücahit Kaya: O çarpışma 17.47’de, bizim olay ise 20.09’da yaşandı, polisin acelesi yoktu!

Polisin açıklamasının gazetemizde yayımlanmasının ardından, 52 yaşındaki talihsiz yaya Teyfur Kaya’nın o an olay yerinde olan kardeşi Mücahit Kaya ve diğer kardeşi Perihan Kaya gazetemize ulaştı, polisin açıklamanın doğru olmadığını savundu.

Teyfur Kaya

Açıklamanın asılsız olduğunu belirten Kaya kardeşler, polisin hızlı olmasına sebep gösterdiği diğer ölümlü çarpışmanın 17.47’de yaşandığını, bu olayın ise saat 20.09’da meydana geldiğini belirtti.

“Yol karanlık değildi, abim korkuyla bağırdı, polisi itti”

Çarpışmanın gerçekleştiği noktanın da karanlık olmadığını, yol ışığı olmasa da dükkanların ışığının yolu aydınlattığını söyleyen Kaya kardeşler, polislerin “ilk yumruğu o attı” dediği Mücahit Kaya’nın ise kardeşine araba çarpmasının verdiği korku ve refleksle polisi ittiğini ve “Ne yaptın, Allah belanı versin, öldürdün” diye bağırdığını anlattı.

“Polis yumruk attı, sonra da darp etti”

Kaya kardeşler, bunun üzerine polisin Mücahit Kaya’ya yumruk attığını sonra da diğer polislerin üzerine çullandığını ve darp ettiğini kaydederek, Mücahit Kaya’nın da darp raporu aldığını ve polislerden şikayetçi olduğunu aktardı.

Kardeşlerden Perihan Kaya, kendi ofisinde bulunan 3 ayrı kameranın çarpışmanın yaşandığı yeri 3 farklı açıdan gördüğünü ve görüntüleri defalarca incelediklerini belirterek, polis aracının abisi Teyfur Kaya’yı görmemesinin mümkün olmadığını savundu.

Perihan Kaya, “O an kesinlikle bir sohbet veya telefon dalgınlığı gibi bir şeyler vardı araçta. Çünkü abimin hareketine rağmen fark etmiyor. Oysaki onların geldikleri yönden yolun görüş açısı çok net” dedi.

Perihan Kaya: Kol, omuz, köprücük kemiği ve ayak bileği iki yerden kırık, diğer ayağının parmakları kırık

İlgili bölgenin çok işlek ve birçok dükkânın bulunduğu bir yer olduğunu, hız sınırının da 50 km olduğunu, bunun polis için de geçerli olduğunu belirten Kaya kardeşler, abisi Teyfur Kaya’nın da polisin dediği gibi sadece ayak bileğinde çatlak olmadığını, vücudunun birçok yerinin kırıldığını aktardı.

“Diğer abim de darp raporu aldı”

Perihan Kaya, “Kol kırık, omuz kırık, köprücük kemiği kırık, ayak bileği iki yerden kırık, diğer ayağının parmakları kırık, deri yüzülmeleri ve kesikleri var. Zaten şeker hastasıdır kendisi. Diğer abimin de darp raporu var çünkü polisler onunla münakaşa ederken yere düşüp ayağını burkuyor ve lifleri yırtılıyor. Bunların da hepsinin doktor raporu var” dedi.

“Öfkemiz olaya değil sonrasına…”

Acılarına rağmen polisle empati yaptıklarını, kin duymadıklarını, polis diye kaza yapmamanın garantisi olmadığını bildiklerini anlatan Kaya kardeşler, duydukları öfkenin çarpışma sonrası için olduğuna vurgu yaptı.

Perihan Kaya ayrıca, “Ayrıca polis ekiplerinin o sırada ölümlü bir kazaya gittiği söyleniyor. O kaza 17:47’de oluyor, bizim kaza ise 20:09’da gerçekleşiyor. Yani o polis ekibi kaza noktasına acil müdahaleye değil sadece kazalı araçların kaldırılması için kontrole gidiyordu ve daha dikkatli bir sürüş için zamanları vardı” ifadelerini kullandı.

Polis tutuklandı mı?

Bu arada çarpışmayı yapan sürücü polisin tutuklanıp tutuklanmadığı ile ilgili de bilgi paylaşılmadı.











Başa dön tuşu