GüncelInstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşetYaşam

Etkinlik 21 Temmuz Pazar günü Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde başlayacak!! 


KKTC Alevi Kültür Merkezi, Pazar günü “Aşure Lokması” etkinliği düzenliyor

Etkinlik 21 Temmuz Pazar günü saat 19.30’da Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde başlayacak

KKTC Alevi Kültür Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 Temmuz Pazar günü Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde yer alacak etkinlik saat 19.30’da başlayacak.

Türkiye’den gelecek olan Dede Eren Yıldırım’ın önderlik edeceği etkinlikte, Zakir Ulaş Aydın, İbrahim Sezikli ve Doğan Şahin sahne alarak, deyişler söyleyecek.

Aşure Lokması, Alevi inancında önemli bir yer tutuyor

Açıklamada, Aşure Lokması’nın Alevi öğreti inancında önemli bir yere sahip olduğu ifade edilerek, 12 günlük Yas-ı Matem orucu bittikten sonra Kerbela ve diğer bütün şehitler için yapılıp pay edilmekte olduğu kaydedildi.

Alevi inancında Matem ayında tutulan oruçların sadece bir ibadet değil, aynı zamanda manevi bir arınma ve Hz. Hüseyin’in izinden gitme niyetini simgelediği belirtilen açıklamada, Yas-ı Matem oruçlarının geçmişin acılarını unutmadan geleceğimizi inşa ederken toplumsal vicdan ve adalet duygusu kavramlarının gelecek nesillere aktarılması açısından öneminin altı çizildi.

“Aşure Lokması” etkinliğinin her yıl geleneksel olarak Alevi Kültür Merkezi Cemevi ve Kültür Kompleksi’nde yapıldığı hatırlatılan açıklamada, tüm halkın, siyasilerin, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin etkinliğe davetli olduğu da belirtildi.











Başa dön tuşu