InstagramKıbrısManşetSiyaset

Sol Gençlik: Ağlanacak günümüzde kutlamalar…


Sol Gençlik, 20 Temmuz nedeniyle Kıbrıs’ın kuzeyine asılan pankartlara tepki gösterdi, “Kendi dilimizden kültürümüzden uzak 20 Temmuz’u normalleştiren yüzlerce kocaman afiş yollarımızı süslemektedir” ifadelerini kullandı

Sol Gençlik: İşgalcilere ait olan partilerin şubeleri de dahil oluyor

Yazılı açıklama yapan örgüt, 20 Temmuz gibi bir günde adanın peşkeşci ve kendini bilmez kesiminin, insanların acılarıyla ve kayıplarıyla dalga geçercesine acınası propagandalarını yeniden yaptığına dikkat çekti.

Sol Gençlik açıklamasında, “Bu rezilliğin üzerine bir de adada bulunan işgalcilere ait olan partilerin şubeleri olaylara dahil olmaktadırlar” ifadelerini kullandıç

“Cahil cesaretiyle ağlanacak günümüzde kutlamalar…”

Açıklama şöyle devam etti;

“Kendi dilimizden kültürümüzden uzak 20 Temmuz’u normalleştiren yüzlerce kocaman afiş yollarımızı süslemektedir.

Adamızın bölünmüşlüğünü kullanan, senelerdir sömüren Türkiye kökenli partilerinin kuzeyde açılmasına imkan veren sözde ada solcularının büyük bir özgüven ve cahil cesaretiyle ağlanacak günümüzde kutlamalar yapması da pek tabii şaşırtıcı değildir.

Bu partilerin utanmadan ‘Girne’den yol bağladık Anadolu’ya’ gibi saçma sloganlar atabilmeleri çok üzücü ve sinir bozucu bir durumdur. Kıbrıs sorununu çözmek imkansız değildir fakat acıları görmezden gelmek, kayıpları unutmak, tarihi çarpıtıp kafamızda yarattığımız ‘düşmanlar’ ile savaşmaya devam ettikçe oturduğumuz yerde saymaya devam edeceğiz.

“Geleceğimizi daha fazla çalmanıza izin vermeyeceğiz”

Hükümetlerin, özellikle insanları temsil etmekle görevli olan adanın kuzey ve güneyindeki politikacıların rahatlarını bozup gerçekleri konuşmaları gerekmektedir. Avrupa Parlamentosu seçim sonuçlarında görüleceği üzere gençler adadan umudu kestikleri için büyük çoğunluğu oy vermeye bile gitmemiştir.

Geleceğimizi daha fazla çalmanıza izin vermeyeceğiz. Kıbrıs’ın kuzeyinde bulunan, toplumu güya temsil eden bazı muhalefet partilerinin güle oynaya 20 Temmuz kutlamalarını ve işgali destekleyen Türkiye politikacılarına yağ çekmelerini ise tarih unutmayacaktır.











Başa dön tuşu