InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Peşini bırakmayağız ki kimse bize unutturmaya çalışmasın 


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, 8 farklı yolsuzluk dosyasıyla ilgili Bilgi Edinme Yasası tahtinda Polis Genel Müdürlüğü‘ne (PGM) başvurduklarını duyurdu

Özersay: Peşini bırakmayıp, yanıtları da kamuoyuyla de paylaşacağız ki kimse bize unutturmaya çalışmasın

Yazılı açıklama yapan Özersay, Halkın Partisi olarak yasaların verdiği bilgi edinme haklarını kullanarak Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve sekiz farklı yolsuzluk dosyasıyla ilgili polis soruşturmalarının hangi aşamada olduklarıyla ilgili bilgi talep ettiklerini duyurdu.

Özersay açıklamasında, “Peşini bırakmayıp gelen yanıtları kamuoyu ile de paylaşacağız ki kimse bize unutturmaya çalışmasın ve tozlu raflarda bu soruşturma dosyaları kaybolmasın. Polise verdiğimiz çeşitli yolsuzluk dosyasıyla ilgili hangi kurum ne yapıyor ve soruşturma hangi aşamada, ortada bir savsaklama ya da geciktirme var mı tüm bunlar bilinsin istiyoruz ve yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Özersay polisten alacakları bilgileri basın ve kamuoyu ile de paylaşacaklarını vurguladı.

Hangi konularda bilgi istendi?

Özersay açıklamasında hangi konularda polisten bilgi talep ettiklerine de açıklık getirdi.

Açıklamada “Sabit hız kameralarından kaynaklanan cezalar toplanmadığı için devletin zarara uğratılmasından milletvekillerinin mal beyanlarını yasalara aykırı şekilde yapmalarına, Turizm Bakanlığı’nın yasalara aykırı kiralama yapmasından Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun yasalara aykırı şekilde kullanılmasına ve sahte diploma alanlardan rüşvet iddialarına varıncaya kadar” farklı konularada bilgi talep edildiği de vurgulandı.

“Bu soruşturmaların tozlu raflarda kaybolmasına müsade etmeyeceğiz”

HP lideri Özersay açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dün yasalar çerçevesindeki bilgi edinme hakkımızı kullanarak bir kez daha Polis Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Sabit hız kameralarından kaynaklanan cezalar toplanmadığı için devletin zarara uğratılmasından milletvekillerinin mal beyanlarını yasalara aykırı şekilde yapmalarına, Turizm Bakanlığı’nın yasalara aykırı kiralama yapmasından Kooperatif Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun yasalara aykırı şekilde kullanılmasına ve sahte diploma alanlardan rüşvet iddialarına varıncaya kadar bir dizi polis soruşturmasının hangi aşamada olduğunu resmi olarak yine ve yeniden sorduk.

Bazılarına Başsavcılığın hala yanıt verip vermediğini, bazılarının tamamlanıp Başsavcılığa gönderilip gönderilmediğini ve hangi aşamada olduklarını sorduk.

Pes etmeyeceğiz ve bu soruşturmaların tozlu raflarda kaybolmasına müsade etmeyeceğiz.

Yolsuzluk dosyaları hangi kurumda ve ne aşamada her defasında kamuoyuna da açıklayacağız ki ortada bir gecikme ya da savsaklama varsa herkes görsün ve bilsin! Gelecek olan yanıtı yine kamuoyu ile paylaşacağız”











Başa dön tuşu