InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özgür Gazete daha önce gündeme getirmişti!


Türkiye’nin Metin Feyzioğlu‘nu görevden alıp yerine TC Lefkoşa Büyükelçisi olarak atadığı isim Yasin Ekrem Serim‘in kim olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız!

Özgür Gazete daha önce gündeme getirmişti!

TC Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Başkanı olan şu anki TC Dışileri Bakanı Hakan Fidan’ın, Feyzioğlu’nu görevden alıp yeni TC Lefkoşa Büyükelçisi olarak atadığı Yasin Ekrem Serim çok konuşalacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene Mart ayında Türkiyeli Gazeteci Seyhan Avşar‘ın ortaya koyduğu bir şirket kurulum belgesine göre; Yasin Ekrem Serim ve kardeşi Halil İbrahim Serim, suikast sonucu öldürülen yasa dışı sanal bahis baronu Halil Falyalı ile 22 Aralık 2020’de Northern Associates Trading Limited (Kuzey Ortakları Şirketi) isimli bir şirket kurmuştu.

Serim kardeşlerin babası Maksut Serim ise TC Cumhurbaşkanlığı’nda örtülü ödeneğin başında bulunan ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a yakınlığıyla bilinen Maksut Serim.

Girne Amerikan Üniversitesi‘nde Kamu Yönetimi ve siyaset Bilimi okuyan, TC Elçisi olarak atanan Falyalı’nın eski ortağı Yasin Ekrem Serim ise Türkiye’de Dışişleri Bakanı Yardımcısı olarak atanmıştı.

Avşar’ın bu haberine kısa sürede erişim engeli getirilmiş ancak haber Özgür Gazete’de yayımlanmıştı.

Feyzioğlu’nun neden görevden el çektirildiğinden çok, yeni elçi tercihi uzun vadede daha çok konuşulacağa benziyor.

Halil Falyalı’nın Saray’a uzanan ilişkisinin belgesi ortaya çıktı











Başa dön tuşu