InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

SAĞLIK ÇOK SAĞLIKSIZ | Dalkan: Tıp-iş’in eylemlilik kararını destekliyoruz


Devlet hastanelerinin acil servislerindeki durumla ilgili bir açıklamada Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği‘nden (KTTB) geldi, birlik adına açıklama yapan Genel Sekreter Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-iş) açıklama ve eylemlilik kararını destek belirtti

Dalkan: Kamusal sağlıktaki alt yapı ve doktor eksiklikleri ivedi giderilmelidir

Dalkan açıklamasında Kıbrıs’ın kuzeyinde artan nüfus ve sağlıktaki düzensizliğin ve başı boşluk ve günü kurtarmaya yönelik politikalar nedeni ile acil servislerdeki durumun kritik noktayı geçtiğine işaret etti.

Dalkan, “Kamusal sağlıktaki alt yapı ve doktor eksiklikleri ivedi giderilmelidir. Acilde acil tıp uzmanları artırılmalı, acillerin organizasyonu ve acil kadrolarındaki pratisyen hekim ihtiyacı ivedi giderilmelidir” dedi.

“Kayıt memuru, güvenlik görevlisi, kapıcı, laboratuvar ve röntgen teknikerleri, portör hizmetleri… Hepsi eksik”

Dalkan şöyle devam etti;

“Acil ve diğer kamusal sağlık hizmetlerinde 24 saat hizmet verecek kayıt memuru, güvenlik görevlisi, kapıcı, laboratuvar ve röntgen teknikerleri, portör hizmetlerinin 24 saat kesintisiz devamı edebilecek şekilde personel açıkları giderilmelidir.

Cengiz Topel, Girne Akçiçek ve Mağusa acilleri ve servisleri güçlendirilip, yeterli hekim ve destek personel ihtiyacı karşılanmadan acillerdeki ve kamusal sağlıktaki karmaşa ve erişememe sorunu çözümlenemeyecektir. Bu kaos, sistemsizlik ve yoğunluk içinde hekimler yorgun ve bitkindir.

Kıbrıs’ın kuzeyinde acil servislerin durumu artık göz ardı edilemeyecek kadar ciddidir ve derhal müdahale edilmezse, bu kriz daha da derinleşecektir.

“Tıp-iş’le birlikte hareket edeceğiz”

Bizler hem hastalarımızın sağlığa erişiminden endişeli hem de bu yoğunluktan yorulmuş durumdayız. Sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan bu büyük sorunlar, hükümetin ve özellikle Sağlık Bakanlığı’nın birinci önceliği olmalı ve sağlıkta örgütlü paydaşlarla iş birliği içinde hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmalıdır.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği olarak, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-iş) açıklama ve eylemlilik kararını desteklediğimizi ve eylemlerinde birlikte hareket edeceğimizi belirtmek isteriz”

Gürkut: Herkesin yolu acil servislere düşebilir. Aciller alarm veriyor!











Başa dön tuşu