InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Dalkan: Sağlıkta şiddet varsa hizmet olmayacak! Yasal düzenleme hemen şimdi!


Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, sağlık alanında yaşanan ve artış gösteren şiddet olaylarına dikkat çekti, bunu önleyecek yasal çalışmaların ivedi şekilde sonuçlandırılması ve Sağlık Bakanlığı‘nın tozlu raflarından indirilmesi gerektiğini vurguladı

Dalkan: Şiddeti asla kabul etmeyeceğiz

Birlik adına yazılı açıklama yapan Dalkan, “Şiddeti asla kabul etmeyeceğiz! Yasal düzenleme hemen şimdi” diyerek,
son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının ciddi bir artış gösterdiğine işaret etti.

Dalkan, “Doktorlar, hemşireler, eczacılar ve diğer sağlık personeli, insan hayatını kurtarmak ve iyileştirmek için büyük fedakarlıklarla çalışırken, fiziksel ve sözlü saldırılara maruz kalmaktadır. Bu durum, yalnızca sağlık çalışanlarını değil, sağlık hizmetlerinin kalitesini, hastaların sağlığa erişimini ve toplum sağlığını da tehlikeye atmaktadır” dedi.

“Sağlıkta şiddet varsa, hizmet olmayacak”

Dalkan şöyle devam etti;

“Hafta sonu 112 ambulansının zorla kaçırılması ve eczacıya yapılan saldırı, sağlıkta şiddetin sadece görünen yüzüdür. Sağlıktaki sorunların sorumlusu biz sağlık çalışanları değil, bizleri ‘yönetenlerdir’. Sağlıktaki sistemsizlik, kargaşa ve ulaşılamamanın sorumlusu sağlık çalışanları değildir.

Sağlık çalışanlarını koruyacak sağlıkta şiddetle ilgili yasal düzenlemeler ile ilgili bakanlıktan ivedi eyleme geçmesini bekliyoruz. Sağlıkta şiddeti önleyecek yasal çalışmalar ivedi şekilde sonuçlandırılmalı, Sağlık Bakanlığı’nın tozlu raflarından indirilmelidir.

Sağlıkta şiddeti normalleştirmeyeceğimizi, asla kabul etmeyeceğimizi açıkça vurgulamak isteriz. Sağlıkta şiddet varsa, hizmetin olmayacağını tekrardan vurgulamak isteriz.











Başa dön tuşu