InstagramKıbrısManşetSiyaset

KTİMB: Avukatımız bugün Aykut’la yüz yüze görüştü, haberler gerçeği yansıtmıyor


Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB), güneyde “siyasi rehin” olarak tutulan ve hükümetin konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındığı Yahudi asıllı iş insanı Simon Aykut‘la ilgili çıkan haberlere cevap verdi

KTİMB: Avukatımız bugün Aykut’la görüştü, haberler gerçeği yansıtmıyor

Yapılan açıklamada, bugün Gıynık Gazetesi’nde yayımlanan ve “Simon Aykut’un tutulduğu hücrede klima olmaması ve aşırı sıcak olması ve Aykut’un da uyku apnesi rahatsızlığı olması nedeniyle solunumunun durduğuna” ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, “Avukatımız, bugün Simon Aykut ile yüz yüze bir görüşme yapmıştır. Yapılan görüşmede; Simon Aykut’un genel durumu yanında talepleri, beklentileri ve davanın gidişatı ile ilgili görüş alışverişinde bulunulmuştur. Simon Aykut ile şikayetleriyle ilgili yapılan görüşmede ise Gıynık Gazetesi’nde yayınlanan haberle ilgili (nefessiz kalarak ölüm tehlikesi yaşadığı) herhangi bir şikayetin avukatımıza iletilmediği ve / veya konu haberin doğru olduğuna dair bir bilgilendirmenin yapılmadığını kamuoyuna duyururuz” denildi.











Başa dön tuşu