InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özersay: Elektrik krizini ne kadar yönetebiliyorlarsa salgın krizlerini de o kadar iyi yönetecekler


Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Afrika‘dan dünyaya yayılan maymun çiçeği salgınına işaret etti ve binlerce Afrikalı öğrencinin Eylül ayında ülkeye giriş yapacağını hatırlatarak yetkilileri ülkeye girişlerde denetim için göreve çağırdı

Özersay: Afrika’ya tatile gitmiş olan öğrenciler Eylül ayı gibi ülkemize giriş yapacak

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, Dünya Sağlık Örgütü‘nün (DSÖ) dün maymun çiçeği (Monkeypox-Mpox) hastalığı nedeniyle dünya genelinde acil durum ilan ettiğini hatırlatarak, Afrika kıtasında yer alan ülkelerde salgın şeklini alan ve kontrolden çıkmaya başladığı söylenen bu hastalık nedeniyle 500’e yakın kişinin öldüğünün, hastalığın da bulaşıcı olduğu hızla yayıldığı uyarılarının yapıldığına işaret etti.

Özersay, “Binlerce yabancı öğrenci Afrika kıtasındaki farklı ülkelerden üniversite eğitimleri için ülkemize geliyor. Yaz döneminde kendi ülkesine tatile gitmiş olan öğrenciler Eylül ayı gibi ülkemize giriş yapacak” dedi.

“Elektrik krizini ne kadar yönetebiliyorlarsa bu türden salgın krizlerini de o kadar iyi yöneteceklerdir”

Özersay şöyle devam etti;

“Afrika’dan gelecek öğrencilere karşı bir önyargı geliştirmeden, üniversitelerin ve ülke ekonomisinin kayba uğramasına neden olmadan kamu sağlığını korumaya dönük tedbir alınması gereklidir.

Covid gibi farklı test yöntemleriyle virüse yakalananların tespit edilmesi mümkün görünüyor. Eylül’den itibaren ülkeye giriş yapacak olan özellikle Afrika kıtasından gelecek olan öğrencilere dönük test uygulaması yapmak, bütün öğrencileri de genel olarak bilgilendirmek gerekecek gibi görünüyor.

İstikrar lafazanlığı derdine düşenler sizce bu tedbirleri alırlar mı? Elektrik krizini ne kadar yönetebiliyorlarsa bu türden salgın krizlerini de o kadar iyi yöneteceklerdir diye düşünüyorum…”











Başa dön tuşu