InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

CTP Güzelyurt İlçesi: Anayasa “Devletin herkesi açlığa karşı korumasını” emrediyor!


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçesi, Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği KÖLE KAMPI haberleri üzerine başlattığı çalışmalarda gıda desteğine ihtiyaç olduğunu, Bangladeşli emekçilerin “aç yattığını” vurguladı

CTP: İşçiler aç yaşıyor, yeterli gıdaya ulaşamıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan örgüt, Anayasa’nın 22 maddesi’nin “Devletin herkesi açlığa karşı korumasını” emrettiğini hatırlatarak, yasalarda özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na verilen temel sorumluluklardan birinin de “İşyerlerinde iş güvenliğini sağlamak ve çalışanların sağlık ve refahını belirli bir düzeyde tutmak” olduğunu belirtti.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

Örgüt açıklamasında, “Günlerdir Güzelyurtta kamu kurumu niteliğindeki Cypruvex tarafındandan çalıştırılan ve yaşam koşulları defalarca basına yansıyan insanlık dışı olay ile ilgili herhangi bir bakanlık veya kamu kurumu adım atmamıştır. Yatı evlerinde kalan işçiler aç yatmakta, yeterli gıdaya ulaşamamaktadır. Öncelikle ülkemizde misafir olarak bulunan bu insanları açlığa karşı korumak devamında da oluşan bu kötü durumun başka sosyal ve asayiş sorunlarına yol açabileceği konusunda endişeliyiz. Çağrımız derhal ve hiç vakit kaybetmeden kamu kurumlarının özellikle gıda sorununa çare üretmeleri ve bu konuyu ciddiye almalarıdır” dedi.











Başa dön tuşu