Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Osum: Eczacı/doktorlar için kurulan ‘Özel Soruşturma Birimi’ yüzlerce işçinin köleleştirildiği vaka için kurulmuyor!


Mülteci Hakları Derneği (MHD) temsilcilerinden Fezile Osum, Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği KÖLE KAMPI haberlerine işaret etti, günlerdir sivil toplum örgütlerinin bu konuyla ilgili bağırmasına rağmen polisin hiçbir şey yapmadığını vurguladı

Osum: Birkaç reçete yüzünden tüm eczacı ve doktorlara eziyet eden polis insan ticaretinde hiçbir şey yapmıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Osum, geçtiğimiz yıl haftalarca eczacı ve doktorlara resmen eziyet yaşatan, birkaç reçete yüzünden hamile veya yaşlı demeden tutuklayan polisin; sivil toplum örgütlerinin insan ticareti vakalarını günlerdir bağırmasına rağmen hiçbir şey yapmadığına dikkat çekti.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

Osum, “Eczacı ve doktorların soruşturmasında ‘Özel Soruşturma Birimi’ kurulmuştu. Bu vakada zararı gören kimdi? Devletti. Devlet kendisinin koyduğu kurallara uyulmadığını ve bu nedenle de kendisinden para kaçırıldığını iddia ediyordu. Eczacı ve doktorlar için kurulan ‘Özel Soruşturma Birimi’ nedense yüzlerce işçinin köleleştirildiği bu vaka için kurulmuyor. Peki yabancı işçilerin insan ticareti yoluyla adaya getirilmesindeki zarar kime?” diye sordu.

“İnsanların çaresizlikleri üzerinden milyon eurolar kazanıyorlar”

Osum şöyle devam etti;

“En başta insanlık onuruna, köle kampında yaşatan yüzlerce işçiye, kamu düzenine ve sağlığına. Kazanan kim? İnsan tacirleri ve bunlarla bağlantılı kamu personeli ve siyasiler.

Üstelik öyle böyle paralar değil. Yani siz emeğinizle çalışıp bu ülkede kıt kanaat bir hayat yaşamaya çalışırken, insanların çaresizlikleri üzerinden milyon eurolar kazananlar zenginliklerine zenginlik katıyor”











Başa dön tuşu