Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“Soydular, dövdüler, videoya aldılar, polis hiçbir şey yapmadı”


KÖLE KAMPI haberlerimizden sonra gazetemize ulaşan 30 yaşındaki Bangladeşli işçi Muhammed, polisin ısrarla tutuklamadığı Mustafa adlı kişinin başını çektiği bir grup tarafından nasıl dövüldüğünü anlattı, polisin hiçbir şey yapmadığını söyledi

Gazetemize ihbar yağıyor!

Gazetemizin KÖLE KAMPI haberleri sonrası, gazetemize ihbar yağmaya, haksızlığa ve şiddete uğrayanlar tarafından aranmaya devam ediyor.

Bu kişilerden sonuncusu da 30 yaşındaki Muhammed oldu.

Muhammed başına gelenlerin kamuoyuna duyurulmasını isterken, güvenlik endişesi nedeniyle yüzünün ve açık isminin kullanılmamasını istedi.

Muhammed: Mustafa Kamal beni bir eve götürdü

2015’de adaya geldiğini, ilk olarak Mustafa Hacı Ali tavuk çiftliğinde sonra Reha Süt Fabrikası’nda çalıştığını ve şimdi de bir inşaatta çalışmaya devam ettiğini anlatan Muhammed, gazetemize fotoğraflarını verdiği dayak olayının ne zaman gerçekleştiğini söyle anlattı;

“2017 yılında Salise Akmandor’un yanında çalışan Mustafa Kamal beni aradı, küfür etti, benim iş yerime beni dövmeye geldi. Arkadaşlarım vardı diye dövemedi. İki üç sonra beni arabayla gelip aldılar, bir eve götürdüler, soydular ve dövdüler, videoya çektiler. Saat 8’den gece 3’e kadar ne isterlerse yaptılar bana”

“Salise Akmandor’un yanında çalışıyorlar”

Mustafa denilen kişinin yanında 4-5 Bangladeşli daha olduğunu ancak diğer kişileri ilk defa gördüğünü söyleyen Muhammed, bu kişilerin kendisini döverken neler söylediğini de şöyle ifade etti;

“Neden dövdüklerini sordum bana kimse bir şey söylemedi. O benim iş yapmak için Salise Akmandor’u aradığımı söyledi. Bende öyle bir şey yoktu, arasaydım benim telefonumda kayıt çıkardı ama yok”

“Polis her şeyi gördü ama hiçbir şey yapmadı”

Yaşadığı bu olaydan sonra Lefkoşa Adli Şube’ye gittiğini, şikayetçi olup polise vücudunu gösterdiğini anlatan Muhammed, polisin kendisine “Seni neden dövdüler” diye sorduğunu, kendisinin de “Bilmiyorum” dediğini anlattı;

“Polis her şeyi gördü, neden seni dövdüler diye sordu. Bilmiyorum dedim. Polis bir kâğıda yazdı. Salise Akmandor onları koruyor herhalde. Polis bana bir soruşturma yapacağız dedi ama hiçbir şey yok. Hiçbir ceza almadılar, çok insana böyle yapıyorlar, ilk kişi ben değilim. Bu insanları getiriyor onlar. İnsanlar bildikleri mesleği yapmak istiyor. Başka iş yapacaksınız dediklerinde zorlanıyorlar. Para aldıklarını da duydum ama doğrusunu bilmiyorum”

“Doktora gidemedim”

Muhammed yaşadığı süreci anlatmaya devam etti;

“Sonra ben devamlı çalıştım, arada sırada beni korkutmaya çalışıyorlar olayı kapatayım diye. Polis bir şey yapmadığı için konuyu kapattım.

Polis beni korumadı, onları içeri almadı, sormadı bile. Bu çocuk sana ne yaptı ne zarar verdi diye sormadı bile. Soran biri yok. Soran olmayınca onlar ne isterse yapar.

Bir daha onlarla karışmadım. Öyle bir zarar geldi ki ben şok oldum. Demek ki çok sağlam koruma var. Yoksa bir insana böyle bir şey yapıldığında polise sorar.

Ben o zamanlar Reha’da çalışıyordum, onlara da sorabilirsiniz. Onlar sordu ama söylemedim, direkt polise gittim şikâyet ettim.

Bu polisin işi ama bir şey yapmadılar. Doktora gitmedim, polis ben istedim vücudumdaki izler birkaç hafta dursun diye.

“Beni döverken video çektiler, adalet istiyorum”

Beni döverken bazıları da video çekiyordu. Şimdi o kişilerden biri Portekiz, biri Danimarka, diğeri Fransa’da kalıyor. Portekiz’de kalan beni aradı birkaç ay önce, “Yanlış yaptım, affet” dedi. Ben de “Sizin hatanız yok” dedim.

Bana bu kadar zarar veren insanlara bakmadılar, sormadılar, adalet neyse onu yapmaları lazım…”

“Polis beni tokatladı”

Muhammed ayrıca, bu olaydan kısa süre sonra aynı kişilerin kendisini başka suçlamalarla polise şikayet ettiğini, polisin de kendisini tokatladığını iddia etti.

Muhammed, “Polis beni dövdü. Ben anlamadım. Buna hakkı yoktu” dedi.











Başa dön tuşu