Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetSiyaset

Halkın Partisi: Aralarında gasp hırsızlık, soygun gibi suçlara karışanlar var


UBP-DP-YDP Hükümeti Bakanlar Kurulu, daha önce suç işlediği için ülkeye giriş yasağı getirilen ya da yasal izinle kalmadığı için deport edilen 27 kişiyle ilgili yasak kararlarını kaldırdı, karar Resmi Gazete‘de yayımlandı

Atanmış UBP-DP-YDP Hükümetinden bir skandal karar daha!

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Halkın Partisi (HP), ülkedeki asayiş sorununun insanların en çok rahatsızlık hissettiği konuların başında geldiğine dikkat çekerek, adli olaylardaki artışın dikkatlerden kaçmadığı gibi suç çeşitlerinin giderek değişkenlik göstermesinin de üzerine ciddiyetle eğinilmesi gereken bir sorun olduğunu vurguladı.

HP açıklamasında, “Kısa bir süre önce Ganalı Uthman için hazırlandığı iddia edilen yasa gücünde kararnamenin kapsamının çok geniş tutulduğunu ve bunun hükümet tarafından suistimale uğratılacağı uyarısında bulunmuştuk” ifadelerine yer verdi ve şöyle devam etti;

HP: Bu karar kaygı vericidir

“Ülkeyi yönettiği iddiasında bulunanların, artan adli olaylara ve değişen suç türlerine yönelik adımları atması gerekirken, çeşitli suçlara karıştıkları için ülkeden deport / sınır dışı edilen kişilerin sınır dışı kararlarını iptal etmesi ciddi şekilde kaygı vericidir.

Bakanlar Kurulu’nun son aldığı karar doğrultusunda Resmi Gazete’de 27 kişinin deport kararı iptal edilmiştir. Yani KKTC’ye girişlerine izin verilmiştir.

“Aralarında gasp hırsızlık, soygun gibi suçlara karışanlar var”

27 kişilik listeye bakıldığında, daha önce gasp suçundan yasaklı göçmen ilan edilen, hırsızlık, soygun gibi suçlara karışanlar olduğu kısa bir araştırmayla anlaşılmaktadır.

Hali hazırda adli olaylardaki tırmanış ülke insanını, hepimizi endişelendirirken, sözde hükümetin daha önce suça karışmış kişilerin sınır dışı kararını kaldırması doğru bir yaklaşım değildir.

Doğru bir yaklaşım olmadığı gibi, güvenlik ekiplerimizin personel eksikliğine ragmen suç ve suçlulara karşı yapmış olduğu çalışmaları da sıfırla çarpmaktadır.

Ülkeyi yönettiğini iddia eden bu hükümetin daha önce suça karışmış kişilere yönelik bu kararını yeniden gözden geçirmesi şarttır”











Başa dön tuşu