Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

Sol Gençlik: Polis toplumu serbest katiller ile yaşamaya mecbur bırakıyor, ne bekliyorsunuz?


Sol Gençlik, Paşaköy’de bir köpeğin silahla vururak katlettiği ve çuvala koyduğu görgü tanıklarında tespit edilen ve Altın Patiler Derneği‘nin polise şikayet ettiği T.B isimli kişinin hala tutuklanmadığına işaret etti

Sol Gençlik: Konu polise gitti, şikâyet yapıldı

Örgüt yazılı açıklamasında, Altın Patiler Derneği’nin kamuoyu oluşturma çabaları ile birlikte Paşaköy Ağıllar bölgesinde T.B. isimli bir şahıs tarafından sokağa mecbur bırakılan bir köpeğin silahla vurularak katledilmesinin ardından çuvala konulduğuna ilişkin paylaşımlarla güne başladıklarını belirtti.

Açıklamada, “Olayın ardından görgü tanıkları ve Altın Patiler Derneği tarafından konunun polise gittiği ve şikayet oluşturulduğu bilgisi dernek paylaşımları tarafından açıklanmıştır” denildi.

“154 Ceza Yasası’na göre 2 yıla kadar hapis cezası var”

Açıklama şöyle devam etti;

“Şikayetin ardından iki gün geçmesine rağmen polis ilgili şahıs ile ilgili herhangi bir tutuklama işlemi başlatmamıştır.

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Hayvan Hakları Komitesi ve Altın Patiler Derneği tarafından yapılan açıklamalarda Fasıl 154 Ceza Yasası Kapsamı’nda bir köpeğin öldürülmesinin karşılığında 2 yıla kadar hapis cezası yaptırımı gerektiren bir suç olduğu bildirilmiştir.

Aynı zamanda ilgili olayın ateşli silah kullanılarak işlenmesi ile birlikte Ateşli Silahlar Yasası ve Patlayıcı Maddeler Yasasının bir çok maddesine de aykırılık oluşturduğu ve 7 yıla kadar hapislik cezası ile cezalandırılabilen ağır suç olduğu da belirtilmiştir.

“Polisin toplumu serbest katiller ile yaşamaya mecbur bırakması kabul edilemez”

Bu derece ciddi bir suçun işlenmesinin ardından polisin bu olaya kayıtsız kalması ve T.B. isimli katilin tahkikata, emarelere ve tanıklara müdahalesi ise ortada iken herhangi bir işlem gerçekleştirilmemesi kabul edilemez olduğu hepimiz için açıktır.

T.B’nin tutuklanması, civar kameraların incelenmesi, olayda kullanılan silahın emare alınması ilk aşamada talep değil bir mecburiyettir!

Polisin küçük suçlarda dahil gereksiz bir şekilde kelepçe uygulaması ile tutuklama getirirken, toplumu serbest katiller ile yaşamaya mecbur bırakması kabul edilemez.

Bugün sokak ortasında savunmasız bir canlıyı silahla katleden bu caniler yarın bir çocuğu, bir kadını, bir LGBTİ+ bireyi ve bir insanı öldürebilecek kadar bu yaptırımsız düzende ileriye gidebilecek cesareti devlet ve polis eliyle bulabileceği açıktır.

Polis’e açık sorumuzdur; Neyi bekliyorsunuz? Bugün bir hayvanı katleden bu zihniyetin yarın bir insanı katletmesini mi bekliyorsunuz?”











Başa dön tuşu