InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Özgöçmen: Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Ciddiyetimizin farkına varın!




Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’nın, yaşadıkları sorunları bildirmelerine rağmen hiçbir adım adım atmadığını belirtti, bugün mesai bitimine kadar atanmış Başbakan Ünal Üstel‘in kendileriyle görüşmemesi durumunda yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu

Özgöçmen: Ne yazık ki Sağlık Bakanlığı resmi olarak bize dönüş yapmamıştır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Özgöçmen, geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığı’na, belli başlı sorunlar ve geçici işçi sorunu ile alakalı yaşanan problemi gidermek için beş gün süre verdiklerini hatırlattı, “Bu beş gün içerisinde ne yazık ki Sağlık Bakanlığı resmi olarak bize dönüş yapmamıştır” dedi.

Özgöçmen, “İnsan sağlığını hiçe sayarak işçiler eli ile hemşirelik hizmetlerinin yapılmaya çalışılmasına ve mesleğimizin onurunu kırarak ucuz siyaset malzemesi yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi ve şöyle devam etti;

“Her türlü uzlaşı yolunu denedik, sonuç alamadık”

“Sendika olarak her daim toplum yararını göz önünde bulundurarak hareket etmiş ve halkımızın sağlıktan kaliteli bir hizmet alabilmesi birinci önceliğimiz olmuştur.

Fakat gelinen son aşamada her türlü uzlaşı yolunu denememize rağmen olumlu bir sonuç alamamış bulunmaktayız.

Tüm bu sebeplerden dolayı sendikamız, Cuma günü yani 20/09/2024 tarihinde 08.00-12.00 saatleri arasında, Onkoloji, Hematoloji, Çocuk Onkoloji, Gündüz Kemoterapi servislerinde iş bırakarak uyarı eylemi yapacaktır.

“Bıçak kemiğe dayandı”

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Ciddiyetimizin farkına varın ve bir nebze olsun halkımızın sağlığını birinci önceliğinize alın.

Bu süreçte yaşanacak her bir olayın sorumlusu doğrudan Sağlık Bakanlığı ve Başbakan olacaktır. Bunu da ayrıca belirtmek isteriz.

Son olarak sendikamız adına belirtmek isterim ki; halen uzlaşı yolunun ve diyalog yolunun açık olduğunu ancak Sn. Başbakan’ın bugün mesai bitimine kadar bizleri çağırarak bizzat görüşmesi ve haklı talebimiz konusunda karşılıklı anlaşma yapılabilmesi için adım atması gerekmektedir. Tüm kamuoyuna bildirir ve yaşanacak sorunlardan dolayı şimdiden özür dileriz”











Başa dön tuşu