InstagramKıbrısManşetSiyaset

“Eğitim Bakanlığı hata olduğunu kabul etti ancak düzeltmek için hiçbir adım atmadı”


Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz ay gündeme getirdiği, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) tarafından yapılan Özel Ders (Rehber) Öğretmeni Sınavı sonuçlarında yapılan; “adayların başarı puanına göre değil kişilerin mezuniyet tarihlerine göre yapılması” uygulamasından dolayı mağdur olan adayların mağduriyeti devam ediyor

93.75 puan alan aday 81. sırada yer alırken, 1. sıraya 71.25 puan alan yerleşmişti

Hatırlanacağı üzere adaylar, haftalarca dershaneye gitmiş, ciddi paralar ödemiş, sınavlara hazırlanmıştı.

Sınav sonuçlarının açıklanması sonrası sınava giren 148 eğitimci büyük bir şok yaşadı. Çünkü başarı sıralaması; aldıkları puana göre değil, mezun oldukları tarihlere göre yapılmıştı.

Örneğin; 80 soruda 75 doğru yapan ve 93.75 puan alan bir aday 81. sırada yer alırken, 1. sıraya ise 71.25 puan alan kişi yerleşmişti.

Sınava girip başarılı puan almanın hiçbir anlamının kalmadığı sınav için yetkililer Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nü işaret etmişti.

DUYURUDA BAŞKA UYGULAMADA BAŞKA | Bu nasıl sınav, bu nasıl tüzük?

“Eğitim Bakanlığı bunun bir hata olduğunu kabul etti ancak düzeltmek için hiçbir adım atmadı”

Adaylar gazetemize ulaşarak, yalnızca Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) mezunlarına uygulanan mezuniyet yılına göre sıralama uygulamasının, bu yıl Rehber Öğretmenlere de uygulanarak başarı puanlarının yok sayıldığını hatırlattı.

Adaylar mağduriyetlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı;

“Halbuki ilk kez geçen sene açılan Özel Ders (Rehber) Öğretmen kadro sınavı başarı puanına göre sıralanmıştı.

Bu uygulamanın Atatürk Öğretmen Akademisi mezunlarına mahsus bir uygulama olmasının nedeni sınavda 60′ ı geçen tüm öğretmen adaylarının kadrolara atanması koşuludur. Fakat bu koşul Özel Ders (Rehber) Öğretmen kadrosu için mümkün kılınamamaktadır.

Eğitim Bakanlığı, Özel Ders (Rehber) Öğretmen kadrosu için yapılan bu uygulamanın gözden kaçan bir hata olduğunu söylem olarak kabul etmiştir fakat bu hatayı düzeltmek için hiçbir adım atmayıp yüksek puanlar alıp kadrolara yerleşmesi gereken kişileri mağdur etmiştir ve ısrarla bu liste üzerinden bir kişiyi atayacaklarını belirtmişlerdir.

Bu ısrarlı atama işlemini kınıyoruz ve Eğitim Bakanlığı’ nı kabul ettikleri hatalarından dönmeye davet ediyoruz”











Başa dön tuşu