InstagramKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Shamsov’un “Eksik” (Imperfect) adlı kişisel sergisi bu akşam Rüstem Kitabevi’nde açılıyor


Bejan Shamsov’un “Eksik” (Imperfect) adlı dokuzuncu kişisel sergisi bu akşam Rüstem Kitabevi sergi salonunda saat 19:00’da açılacak

Shamsov: Çalışmalarım; en kutsal sayılanın bile kusursuz olmadığının ipuçlarını barındırıyor

Aslen Tacikistanlı olan ve Kıbrıs’ta üniversite eğitimi alan Bejan Shamsov’un çalışmaları daha önce Rusya, Orta Asya ülkeleri ve ABD’deki karma sergilerde de yer aldı.

Bu akşam açılacak ve iki hafta açık kalacak olan sergide, Bejan Shamsov’un çeşitli yağlı boya çalışmaları, enstalasyon çalışmaları yer alacak.

Sergi hazırlıkları sırasında Özgür Gazete’ye konuşan Shamsov, sergisine neden “Eksik” dediğini şöyle ifade ediyor:

“Kusursuzun neredeyse imkânsız olduğu bir dünyada, aslında sanatsal güzelliğin de kusursuzun ötesindeki arayışının bir sonucu olan bu çalışmalarım, bedenin ‘farklılığını’ öne çıkarmaktadır.

En kutsal sayılanın bile kusursuz olmadığının ipuçlarını barındıran beden çalışmalarım, ritim, hareket, konforsuzluk içerisinde dönüşerek izleyiciyi başka bir bakış açısına yönlendirmeyi amaçlamaktadır…”

Kendi deyimiyle ‘sınırları zorlama çabasıyla ve uluslararası bir anlayışla’ sanat üreten Bejan Shamsov, bulunduğu bu yeni ülkede açacağı ilk kişisel sergisinde, her dilde karşılık bulacak çalışmalarıyla, yeni evinin izleyicisiyle iletişim kurmayı açıklıyor.











Başa dön tuşu