InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Etkinlik sivil toplum kuruluşlarını, işletmeleri, yerel üretici ve gençleri bir araya getirdi


Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, AB Yardım Programı tarafından Kıbrıs Türk toplumuna sağlanan destekleri tanıtmak amacıyla Lefke’de “Tanıtım Günü” düzenledi

AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik uzun vadeli taahhüdü vurgulandı

Dün yapılan Tanıtım Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, Lefke’deki Kıbrıs Türk toplumunun mevcut ve gelecekteki AB destekli projeleri hakkında bilgi edinmesini sağladı ve AB’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik uzun vadeli taahhüdünü vurguladı.

Tanıtım Günü kapsamında düzenlenen, Deneyim ve Fırsatlar Oturumu, Lefke’deki sivil toplum kuruluşları, küçük ve orta ölçekli işletmeler, yerel üreticiler ve gençleri bir araya getirdi.

Etkinlikte, eğitim, tarım, öğrenci bursu, KOBİ ve STK alanlarında destek sağlayan altı farklı AB Yardım Programı projesi tanıtıldı. Bunun yanı sıra, AB Yardım Programı’ndan yararlanan faydalanıcılar da uygulamaya dair deneyimlerini paylaştılar.

Etkinlik çerçevesinde yapılan açılış konuşmalarını, Avrupa Komisyonu adına Stefan Simosas, Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi adına Betül Atasayan Gülseven ve Lefke bölgesi adına Aziz Kaya gerçekleştirdi. Konuşmalar, etkinliğin önemini ve Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yardımlarını vurguladı.

Tanıtım Günü’nün ikinci bölümü olan açık hava etkinliği ise Gemikonağı Kordonboyu’nda gerçekleşti ve çok sayıda Lefke’yi ağırladı. Katılımcılar canlı müzik eşliğinde AB destekli proje standlarını ziyaret ederek bilgi edindiler.

AB Yardım Programı’nın Kıbrıs Türk toplumuna sunduğu desteğin önemini vurgulayan ve toplumsal bağları güçlendirmeyi amaçlayan etkinlik, katılımcıların da yoğun ilgisi ile başarıyla tamamlandı.











Başa dön tuşu