InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

“İnsan ticareti skandalı, Kıbrıs’ın kuzeyindeki insanlık dramını gözler önüne serdi”


İnsan Hakları Platformu çatısı altındaki Mülteci Hakları Derneği tarafından yürütülen “Birlikte Daha İyi Projesi” ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin “Herkes İçin Eşit Haklar: Çalışan Haklarının Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde, Özgür Gazete‘nin gündeme getirdiği Güzelyurt’taki KÖLE KAMPLARI‘ndaki insan ticareti mağdurlarına içme suyu, gıda ve kişisel hijyen malzemeleri sağlandı

“Yardım paketleri örgütlerin iş birliği ve Değirmenlik Belediyesi’nin lojistik desteğiyle kamplara dağıtıldı”

Mülteci Hakları Derneği’nden yapılan açıklamada,  Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse edilen İnsan Hakları Platformu çatısı altındaki Mülteci Hakları Derneği tarafından yürütülen Birlikte Daha İyi Projesi ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin Herkes İçin Eşit Haklar: Çalışan Haklarının Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde Güzelyurt bölgesinde bulunan 10 kampta yaşayan insan ticareti mağdurlarına içme suyu, gıda ve kişisel hijyen malzemeleri sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projeler aracılığı ile sağlanan insani yardım paketleri, 28 Eylül 2024 tarihinde İnsan Hakları Platformu’nun üyeleri ve bölgedeki örgütlerin iş birliğiyle ayrıca Değirmenlik Belediyesi’nin lojistik desteğiyle kamplara dağıtılmıştır” denildi.

“İnsan ticareti skandalı, Kıbrıs’ın kuzeyindeki insanlık dramını gözler önüne serdi”

Açıklama şöyle devam etti;

“26 Ağustos 2024 tarihinden itibaren basına yansıyan ve toplumda büyük yankı uyandıran insan ticareti skandalı, Kıbrıs’ın kuzeyindeki insanlık dramını gözler önüne sermiştir.

İnsan Hakları Platformu’nun avukatları ve gözlemcileri tarafından oluşturulan raporlar, bu işçilerin, temel insan haklarına uygun olmayan şartlar altında çalıştırıldığını ve uygun olmayan koşullarda barındırıldıklarını tespit ederken ihtiyaç analizi çalışması da yapılmıştır.

İhtiyaç analizi sonrasında İnsan Hakları Platformu, Mülteci Hakları Derneği ve İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin ortak çalışmasıyla acil insani yardım ve hukuki destek planlanıp ivedilikle hayata geçirilmiştir.

Yaşanan bu insanlık dışı olaylar, Avrupa Birliği ve uluslararası insan hakları akitlerine aykırıdır. Bu kapsamda, İnsan Hakları Platformu, Mülteci Hakları Derneği ve İnsan Kaynakları Derneği temel insan hakları ihlallerine karşı çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir”











Başa dön tuşu