KıbrısManşet

BYP: Krizin bedelini biz emekçiler değil ultra zenginler ödesin!

Bağımsızlık Yolu Girne Bölge Örgütü adına yazılı açıklamada bulunan Örgütlenme Sorumlusu Yahya Çukurovalı, yapılan zamların, emekçi halka son darbeyi vurur nitelikte olduğunu söyledi

Çukurovalı: Zamlar yağmur gibi yağıyor

“İçlerinde memleket sevgisi olmayan işbirlikçi hükümetlerin yaptıkları son zamlar artık toplumumuzun tahammül sınırlarını aşmış durumdadır” diyen Çukurovalı, bir yandan zamların yağmur gibi yağdığını, öte yandan TL’nin döviz karşısında erimesinin, bu yapılan zamların etkisini iki katına çıkardığını ifade etti

Çukurovalı, “Özellikle tüp gaza yapılan yüklü zam, yaşamın her alanına yapılacak olan zamların ne boyutta olacağının habercisi gibidir. Bu zamlar emekçi halka son darbeyi vurur niteliktedir” dedi.

“Çok ekonomik kriz gördük ama bu daha büyük ve yıkıcı”

Yapılan ve yapılacağı belli olan zamların, insan gibi yaşamanın bu memlekette artık mümkün olmadığını bütün çıplaklığı ile ortaya koyduğunu asvunan Çukurovalı, bu toprakların çokca ekonomik krize şahit olduğunu ancak bu yaşanan son krizin çok daha büyük ve yıkıcı bir kriz olduğunu belirtti

Çukurovalı, “Krizlerin karşısında tedbir alması gereken adres hükümetlerdir ancak azınlık hükümeti de her zamanki gibi “kaynak yok” yalanına sarılıp tarafını sermayeden yana seçmiş ve bu krizin bedelini de emekçi halka ödetmenin yollarını aramaktadır” dedi.

“ ‘Kaynak yok’ diyenler halkın parasını har vurup harman savurmakta”

Çukurovalı’nın açıklaması şu şekilde devam etti:

“Bunun en belirgin örneği artık sadaka değerinde olan asgari ücretin bırakın belirlenmesi, bu konuda tek kelime bile edilmemesidir. Kriz ile boğuşan emekçiler ertelenen toplantılar alınamayan kararlar ile oyalanmaktadır.

“Kaynak yok” diyenler bir yandan halkın parasını har vurup harman savurmakta; haritada yerini bile bilmediğimiz dış temsilcilikler açarak kendi yandaşlarına dolgun maaşlı iş imkânları sağlamaya devam etmekte, diğer yandan rahatları için yeni makam arabalarına kaynak bulabilmektedirler.

Teşvik adı altında halktan topladıkları vergileri sermayeye geri ödemesiz krediler, vergi afları olarak sunarken, ülkemizin doğal güzelliklerini peşkeş çekmeye devam etmektedirler.

Bu işbirlikçi, sermaye dostu hükümetlerin yaptıkları bizleri hiç şaşırtmadığı gibi öfkemizin ve kararlılığımızın daha da bilenmesine neden olmaktadır.

Bağımsızlık Yolu Partisi Girne Bölge Örgütü olarak bizler bu krizin bedelini halka ödetmeye çalışanlara sesleniyoruz ve diyoruz ki bu yağma, talan ve halk düşmanlığı üzerine kurulmuş düzeninizi yıkmaya kararlıyız ve yıkacağız; halkımızın öfkesi öfkemiz, kavgası kavgamızdır…

Krizin bedelini biz emekçiler değil ultra zenginler ödesin!
Asgari ücret en düşük kamu maaşına endekslensin!
Servet vergisi hemen şimdi!”











Başa dön tuşu