InstagramKıbrısManşetSiyaset

Hasan Küçük’ten skandal itiraf: Kapalı zarf usulüne göre yapılan seçimde usulsüzlük yapmışlar!




Genel Başkanlık yarışında Hasan Taçoy‘u destekleyen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Küçük skandal bir açıklama yaparak; Meclis Başkanlığı için “kapalı zarf usulü” yapılan oylamada, oylarının rengini belli etmek için 5 kişi zarfı farklı katladıklarını ve bunu da hem Zorlu Töre hem de seçtirilmiş Başbakan Ünal Üstel‘e söylediklerini açıkladı

Küçük ve 3 vekil Taçoy’u desteklemişti

Krize dönüşen Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili bir skandal açıklamada UBP Milletvekili Hasan Küçük’ten geldi.

Bilindiği üzere Küçük ve 3 vekil daha (Ali Pilli, Yasemin Öztürk, İzlem Gürçağ Altuğra), UBP Genel Başkanlık yarışında Hasan Taçoy’u desteklemişti.

UBP’nin Meclis Başkan adayları olan hem Zorlu Töre hem de Kutlu Evren’in seçilememesi sonrası gözler bu 5’liye çevrilmiş ve “hayır” oyu kullananların bu vekiller olduğu ileri sürülmüştü.

(Soldan sağa) Yasemin Öztürk, İzlem Gürçağ Altuğra, Hasan Taçoy, Ali Pilli, Hasan Küçük

Küçük: Evet verdiğimiz anlaşılsın diye zarfları farklı katladık!

Küçük dün saat 20.00’da sosyal medyadan yaptığı açıklamasında “Net şunu söyleyeyim; kulaktan duyma ve gazete manşetleri ile siyasi jargon söylemleri yapan arkadaşlar, az sabır. Sözde değil gerçek birlik için hep sustum. Önce ülkeye bu krizi yaşatanlar ortaya çıkacaktır” dedi.

Küçük “kapalı zarf usulü” uygulanan Başkanlık seçimlerinde; “kendilerini aklamak” için seçtirilmiş Başbakan Ünal Üstel ve UBP grubuna bilgi vererek ve oylarını atarken zorlu Töre’ye de göstererek, zarfları diğerlerinden ayrılabilecek şekilde katladıklarını itiraf etti.

Yani Küçük, 5 vekil olarak “evet” oyu verdiklerini bu şekilde ispatladıklarını, usulü çiğnediklerini açıkça kabul etti.











Başa dön tuşu