KıbrısManşetSiyaset

Arıklı: Mesele “hükümet krizi” değil, “UBP’nin krizi”dir. YDP’liler bu rezalete ortak olmak istemiyor




Hükümete “küçük ortak” olarak girdiği günden bu yana “hükümetten çekilirim” tehdidiyle Ulusal Birlik Partisi‘ni (UBP) gözdağı veren Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclis Başkanlığı için yeni belirlenecek adayın da 5. turun sonuna kadar seçilmemesi durumunda hükümetten çekileceklerini açıkladı

Arıklı: Mesele “hükümet krizi” değil, “UBP’nin krizi”dir

BRT’ye açıklamalarda bulunan Arıklı, meselenin bir “hükümet krizi” olmadığını, bunun adını düzgün koymak gerektiğini söyleyerek, meselenin UBP’den kaynaklanan, UBP’li bazı vekillerin çıkardığı bir kriz olduğunu belirtti.

Arıklı, “Biz DP ve YDP olarak, en başından beri UBP’nin çıkaracağı Meclis Başkan adayını, kimliğine bakmaksızın destekleyeceğimizi söyledik ve öyle de yaptık. Ancak UBP’i bazı vekiller ince hesaplarıyla aşağıdaki grup toplantısında destek verecekleri sözünü verdikleri adaylarına, yukarı çıktıklarında destek vermedi”  dedi.

“Tatar New York’ta, bizim bunu konuşmamız gerekirken, Meclis Başkanlığı seçimine takılıp kaldık”

YDP Merkez yürütme Kurulu’nu (MYK) topladıklarını ve krizle ilgili değerlendirmeler yaptıklarını belirten Arıklı, atanmış cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın New York’ta Birleşmiş Millet Genel Sekreteri nezaretinde gayri resmi akşam yemeğinde Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geleceğini hatırlattı.

Arıklı, “Hristodulidis New York’a giderken, hükümet ve muhalefetinden tam destek alarak gitti. Herhalde 15 bin km yol giden Tatar’a orada bir yemek yedirip ‘güle güle’ demeyecekler. Birçok konu koyulacak masaya. Sonra da 4+1 şeklinde toplantı öngörülecek. İşte bir bunları konuşmamız gerekirken, bir Meclis Başkanlığı seçimine takılıp kaldık” dedi.

“Seçilmezse YDP hükümetten çekilme konusunu yetkili kurullarına götürecek”

Siyaset ve hükümet olarak bu konulara yoğunlaşılması gereken bir dönemde sembolik bir makam olan Meclis Başkanlığı konusunu konuştuklarını belirten Arıklı, YDP MYK’sında da partililerin buna artık bir son verilmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Arıklı, “YDP MYK’sı UBP’nin bir an önce adayını belirleyip, arkasında durup seçmesini istiyor. Aksi takdirde;  hükümetten çekilmekte dahil her türlü karar konusunda bana yetki verdiler. Söylüyorum; ilk belirlenen adayı 5. turun sonuna kadar gayret gösterelim hatta ilk turdan seçelim. Seçilmezse YDP hükümetten çekilme konusunu yetkili kurullarına götürecek. Toplumun rezalet olarak nitelendirdiği oyunun parçası olmak istemiyoruz” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu