InstagramKıbrısManşet

Polis Müdürleri “Mahkemenin emrine rağmen” dün davaya gelmedi!




Polis Teşkilatı içinde, Polis Hizmetleri Komisyonu tarafından 2020 yılında yapılan ve aynı yıl dava edilen terfi ve atamalarla ilgili Mahkemenin gelmelerine emir verdiği polis müdürleri emre riayet etmedi, Müdürlerin kendi kendilerini terfi ettirdiği anlaşıldı

Yine Mahkemelik olmuştu ancak bir farkla!

Hatırlanacağı üzere, Polis Genel Müdürlüğü (PGM) içindeki terfi ve atamalar, her yıl olduğu gibi 2020 yılında da Mahkemelik olmuştu.

Özgür Gazete‘nin ve gazetemizin takip ettiği sözde “FETÖ kumpas davalarını” takip eden okuyucularımızın isimlerini anımsayacağı üzere; 2020 yılındaki bu davayı açan isimler o dönemin yüksek rütbeli polisleri olan Vasvi Arkın, Kerem Kadiroğulları ve Bekir Abatay‘dı.

Dava açan polislere dava açıldı!

Bu 3 polis terfiler ve atamalarla ilgili “usulsüzlük” iddiasıyla açtıkları davalardan hemen sonra “FETÖ” ve bağlantılı çeşitli suçlamalarla kurmaca bir davaya dahil edilmiş ve görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Terfileri dava eden ve FETÖ suçlamalarından beraat eden üst rütbeli polisler Kerem Kadiroğulları (en solda), Bekir Abatay (ortada) ve avukatları Hasan Esendağlı

Yine hatırlanacağı üzere 3 polise açılan davalar geçtiğimiz aylarda tek tek beraatla sonuçlanmış ve polisler görevlerine iade edilmişti.

İşte bu süreç içinde terfi ve atamalarla ilgili açtıkları davalar da bekletilmiş ve beraat ettikleri davaların sonuçlanması beklenmişti.

Terfileri dava eden ve FETÖ davalarından beraat eden Polis Müdürü Vasvi Arkın (sağda) ve Avukatı Mustafa Şener

Mahkemenin emrine riayet etmediler, gelmediler!

Terfi ve atamalarda usulsüzlük” davasında Vasvi Arkın’ın avukatı Mustafa Şener ve Bekir Abatay ile Kerem Kadiroğulları’nın avukatı Hasan Esendağlı dün müvekkilleriyle birlikte Yüksek İdare Mahkemesi’nde hazır bulundu.

Ancak Mahkemenin gelmeleri için emir verdiği polis müdürleri ise -hangi cüretle bilinmez- Mahkemeye gelmedi.

Terfi ettirilen 8 kişiden 3’ü terfi ettiren komisyonun üyesiydi!

2020 yılında yapılan terfi ve atamaları belirleyen Polis Hizmetleri Komisyonu üyeleri; dönemin Polis Müdür Vekili Kasım Kuni, yine dönemin Polis Müdür Vekili Sıtkı Erkıvanç, dönemin bir diğer Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, dönemin Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, dönemin PGM II. Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu ve askeri temsilci Oğuz Akgöre idi.

Asıl skandal ise komisyon üyelerinin verdiği 8 terfiden 3’ünün zaten komisyonun üyesi kişiler olmasıydı. Yani komisyon üyeleri kendilerini terfi ettirmişti.

Terfi ettirilen komisyon üyeleri; Sıtkı Erkıvanç, Ahmet Beşerler ve Kasım Kuni!

Komisyonun terfi ettirdiği isimler ise şu şekilde;

-Sıktı Erkıvanç (Polis Müdürü oldu),

-Zafer Zaifer (Genel Müdür II Yardımcısı oldu),

-Ahmet Beşerler (Önce Polis Müdürü sonra PGM I. Yardımcısı oldu),

-Kasım Kuni (Sırasıyla Polis Müdürü, PGM I Yardımcısı ve PGM Müdürü oldu),

-Kaan Resasaçar (Önce Polis Müdürü sonra PGM II Yardımcısı oldu),

-Hüseyin Kadir Çete (Polis Müdürü oldu),

-Gökay Karagil (Polis Müdürü oldu),

-Ahmet Özmenek (İtfaiye Müdürü oldu)

Arkın, Abatay ve Kadiroğulları ise sözlü mülakatta elendi!

İşte bu terfi listesindeki 3 kişi; Sıtkı Erkıvanç, Kasım Kuni ve Ahmet Beşerler bizzat kendilerini terfi ettirmiş oldu.

Sözlü sınavda en yüksek puanı alan Müdür Muavinleri Kerem Kadiroğulları, Bekir Abatay ve Vasvi Arkın ise sözlü mülakatta elendi!

Yüksek Mahkeme’den “ilginç” karar!

Abatay’ın “Sözlü mülakatın hukuka aykırı olduğu” iddiasıyla Yüksek İdare Mahkemesi‘nde açtığı dava haklı bulundu ve ara emri verildi ancak Savcılık tarafından istinafa götürülen davada Yüksek Mahkeme “ilginç” bir karara imza atarak, “hukuka aykırılık” kabul edildi ancak “telafisi imkânsız zarar olmayacağı” noktasından hareketle ara emri kararı iptal edildi.

Bunun sonucunda da münhaller tamamlandı, rütbeler verildi.

Münhallerin tamamlanmasının ardından da ikinci dava açıldı; polislerin avukatı “En başındaki işlem sakat olduğu için verilen rütbeler de sakattır” noktasından hareketle iki davayı birlikte yürütüyor.











Başa dön tuşu