Adli OlaylarInstagramKıbrısManşet

Kuni ve Erkıvanç; Neden kendi kendinizi atadınız?




Özgür Gazete’nin geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği, 2020 yılında “Polis Hizmetleri Komisyonu’nda yer alan isimlerin kendi kendilerini terfi ettirdiği” haberi, bir kez daha doğrulandı

Kendi kendine atamalar!

Hatırlanacağı üzere gazetemiz geçtiğimiz hafta skandalı manşetine taşımış ve 2020 yılında Polis Teşkilatı içinde yapılan terfi ve atamalarda, bizzat terfi ve atamaları yapan komisyonun, komisyonda yer alan polisleri yani kendi kendilerini atadığını gündeme taşımıştı.

2020 yılında Mahkemelik olan bu terfi ve atamaların, her sene Mahkemelik olan terfi ve atamalardan en büyük farklı bu skandaldı.

Ayrıca terfie başvuran 3 üst düzey polis Kerem Kadiroğulları, Vasvi Arkın ve Bekir Abatay da aynı sınavda “sözlü mülakatta” elenmişti.

Başlarına gelmeyen kalmamıştı!

Bu 3 polisin bu terfi ve atamalara karşı dava açmasından sonra ise başlarına gelmeyen kalmamış, kurmaca FETÖ davalarıyla yıllarca görevden uzaklaştırılmışlardı.

Terfileri dava eden ve FETÖ suçlamalarından beraat eden üst rütbeli polisler Kerem Kadiroğulları (en solda), Bekir Abatay (ortada) ve avukatları Hasan Esendağlı

Terfi ve atamalara karşı açtıkları davalar ise kurmaca davalardan beraat edene kadar sürümcemede kalmıştı.

Terfileri dava eden ve FETÖ davalarından beraat eden Polis Müdürü Vasvi Arkın (sağda) ve Avukatı Mustafa Şener

O polisler hala varlar!

Gazetemizin yaşanan skandal terfi komisyonunu haber yapmasından sonra durum büyük tepki çekmiş ve bu terfi ve atamalar daha da sorgulanır hale gelmişti.

Gazetemizin araştırmalarını derinleştirmesi sonucu ulaştığı bir bilgi ise haberimizi bir kez daha doğrularken, polis teşkilatı içinde hala dürüst ve onurlu polisler olduğunu da gözler önüne serdi.

Komisyonda kimler vardı?

2020 yılındaki komisyonda dönemin Polis Müdür Vekili Kasım Kuni, yine dönemin Polis Müdür Vekili Sıtkı Erkıvanç, dönemin bir diğer Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, dönemin Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, dönemin PGM II. Yardımcısı Hüseyin Sağıroğlu ve askeri temsilci Oğuz Akgöre bulunuyordu.

Aynı zamanda Kasım Kuni, Sıtkı Erkıvanç ve Ahmet Beşerler de aynı komisyon tarafından terfi ettirilenler arasındaydı.

Beşerler baş kaldırdı, komisyona da girmedi!

İşte o polislerden Ahmet Beşerler’in, adı komisyonda olmasına ve diğer terfi ve atamalar için komisyona katılmasına rağmen, kendi klasmanında olan terfi ve atamalar sırasında komisyonda olmasının doğru olmayacağını belirten bir resmi dilekçe yazdığı ortaya çıktı.

Beşerler hem komisyona üye olup yani hem terfi ve atamaya onay verecek pozisyonda olup hem de terfi ve atama alan pozisyonda olmasının doğru olmayacağı yönündeki dilekçesinden sonra, komisyona da girmediği anlaşıldı.

Ancak Kuni ve Erkıvanç kendi kendilerini terfi ettirdi!

Ancak Beşerler’in bu duruşuna rağmen Kasım Kuni ile Sıtkı Erkıvanç komisyonda kalmaya devam etti ve kendi kendilerini terfi ettirdi.

Gazetemizin ulaştığı Beşerler ise bu durumu yalanlamadı ancak Nisan ayında emekliye ayrılmış olmasına rağmen bazı kural ve teamüllere olan bağlılığı nedeniyle herhangi bir açıklama yapmasının da doğru olmayacağını söyleyerek sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Özgür gazete olarak toplum adına bir kez daha soruyoruz; Kasım Kuni ve Sıtkı Erkıvanç; Neden kendi kendinizi terfi ettirdiniz?











Başa dön tuşu