Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

Savunma avukatı duruşmaya gelmedi, Mahkeme heyeti gelmesini emretti




İskele Kaza Mahkemesi‘nde bugün kararın okunacağı 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur cinayeti davasında, savunma tehir talep etti, Mahkeme heyeti reddetti, savunma avukatının Mahkemede bulunmasına emrederek bir saat ara verdi

Savcı Sosyal Hizmetler Uzmanı’nı tanık olarak dinletmek istedi

İskele’de 25 Ocak 2023’de vahşice bir cinayete kurban giden 16 yaşındaki Helin’in katili 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ hakkında bugün karar okunacaktı.

Savcı Emine Taşkın, Sosyal Tahkikat Raporu‘nu sunmak için Sosyal Hizmetler Uzmanı Hacer Okyar’ı tanık olarak dinletmek istedi.

Savunma avukatı gelmedi

Ancak savunma avukatı Yünsal İlhan’ın duruşmaya “çok yakın bir akrabasının yoğun bakımda olması nedeniyle” gelmedi ve İlhan’ın adına salonda bulunan avukat bu sebeple tehir talep etti. Savunma, “Gelen tanığı istintak edemeyeceğiz ve Yünsal İlhan’ın yakını olan kişi şu an YeniBoğaziçi’deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi yoğun bakımında kalıyor” dedi.

Mahkeme heyeti savunmanın bunu ispat edip edemeyeceğini sordu ve savunma hasta ile ilgili evrakları Savcı Taşkın’a gösterdi.

Taşkın evrakların kan tahlilinden ibaret olduğunu belirtti.

Mahkeme ikna olmadı, tehir talebini kabul etmedi

Mahkeme heyeti de savunmanın bu açıklamasından ikna olmadı, yeterli bir sebep olarak görmediğini, dün karar duruşması için hazır bulunulması gerektiğini belirttiklerini hatırlattı.

Mahkeme heyeti, savunma avukatı Yünsal İlhan’ın 1 saat içinde Mahkemede hazır bulunmasına emir vererek, duruşmaya 1 saat ara verdi.

Özgür Gazete / Pınar Barut











Başa dön tuşu