Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

SON DAKİKA! Mahkeme ceza oldu yağdı!




İskele Long Beach bölgesinde 2023 yılının Ocak ayında hunharca işlenen bir cinayete kurban giden 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un katili 23 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, İskele Kaza Mahkemesi‘nde Ağır Ceza heyeti tarafından görülen davada ömür boyu hapse mahkum edildi!

Ömür boyu hapis!

16 yaşındaki Helin’i katleden Altundağ’ın yargılanmasında az önce karar açıklandı, Altundağ ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı!

Neler olmuştu!?

Helin, 25 Ocak 2023 tarihinde 01.55 ile 02.12 saatleri arasında İskele Long Beach bölgesindeki bir inşaatta ölü bulunmuştu.

Cinayete kurban gittiği anlaşılan Helin’in katil zanlısı olarak aranan Sefer Buğra Altundağ ise cinayetten sonra güneye kaçmış ve güneyde yakalanmasının ardından kuzeye iade edilmişti.

Altundağ, ifadesinde LM 560 plakalı aracında tartıştığı Helin’in başına çekiçle vurduğunu ve Helin’i; cansız bedeninin bulunduğu inşaata götürüp öldürdüğünü itiraf etmişti.

6 Kasım 2023‘de başlayan dava sürecinde Altundağ, pişman olduğunu, Helin’i taciz ettiğini ve Helin’in bu yüzden polise gitmesinden ve olayı babasının duyacak olmasından korktuğunu anlatmıştı.

Helin’le ilgili birçok kez “Adalet” eylemleri yapılmış, kadın cinayetlerine dikkat çekilmişti.

Helin’in İskele Kaza Mahkemesi’nde Ağır Ceza Heyeti tarafından görülen davası bugün sonuçlandı, Mahkeme Altundağ’ı ömür boyu hapse mahkum etti.

Helin’in annesi, cenazede ayakta durmakta zorlanmıştı…

Özgür Gazete/PınarBarut











Başa dön tuşu