Adli OlaylarInstagramKıbrısManşetYaşam

Yargıç Sağer: Cinsel suçlar yüzde 400 arttı




Girne’de iki yıl boyunca sevgilisinin tek yumurta ikizlerine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Yurdaer Garip 35 yıl hapse mahkum edildi

Girne Ağır Ceza heyeti yargı dağıttı!

Girne’de 2020-2022 yılları içinde sevgilisinin tek yumurta ikizi olan kız çocuklarına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan ve 2 yıldır yargılaması devam eden Yurdaer Garip aleyhindeki dava bugün karara bağlandı.

Olay tarihinde yaşları 14 olan ikizlerin, öğretmenlerine yaptıkları şikayet doğrultusunda ortaya çıkan olayın ardından tutuklanan Garip, 2022 yılından bu yana hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekliyordu.

Aleyhine getirilen “Cinsel tecavüz”, “Cinsel istismar”, “Cinsel saldırı” ve “Vahim zarar” suçlamalarını kabul etmeyen sanık Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde uzun soluklu bir duruşmanın ardından aleyhine getirilen davalardan suçlu bulunarak mahkum edildi.

Başkanlığını Banu Soyer’in yaptığı Kıdemli Yargıç Mine G.Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer’in oy birliği ile verdiği kararı Yargıç Temay Sağer açıkladı.

“30 tanık dinletildi ve 64 emare sunuldu”

Oy birliği ile alınan kararda mahkemeler ilk kez “tecavüz” suçunda ceza takdirlerinin ayrı ayrı çekilmesine karar verdi.

Yargıç Temay Sağer, sanığın sevgilisinin ikizlerine iki yıl boyunca tecavüz ettiği konusunda; mahkemede 30 tanık dinletildiğini ve 64 emare sunulduğunu kaydetti.

“Cinsel suçlar yüzde 400 arttı”

Sanığın aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmeyerek pişmanlık göstergesinde bulunmadığını, olayı yaşayan ve bir ömür travması sürecek olan ikiz çocukların yeniden mahkemeye gelerek aynı duyguları yaşamasına sebebiyet verdiğini belirten Sağer, sanıkla mağdur çocukların arasında 49 yaş fark olduğuna işaret etti.

Sağer, 2014-2023 yılları arasında ülkedeki “cinsel” suçların yüzde 400 arttığını, bunun istatistiklere yansıyarak adli ihbar olarak algılandığını söyledi.

Sanığın 65 yaşında biri olarak yaşantısı ile topluma örnek olması gerekirken, ikiz kız çocuklarını hedef alarak cinsel saldırıda bulunduğunu ifade eden Sağer, tecavüz suçunda iki mağdur olduğunu bu yüzden sanığın oy birliği ile aldığı hapislik cezasını ayrı ayrı çekilmesine karar verildiğine vurgu yaptı.

Dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşan çocuğa karşı cinsel suçların yasa koyucuda “ömür boyu hapislik” cezası olduğuna dikkati çeken Yargıç Sağer, Yurdaer Garip’in toplamda 35 yıl hapis cezasına mahkum olduğunu ancak cezalarını 25 yıl hapis cezası yattıktan sonra 10 yıl daha ayrı hapis cezası yatmasına oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.











Başa dön tuşu