InstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Geçersiz oyların geçerliymiş gibi sayılması seçilen kişiyi de itibarsızlaştırır




Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-iş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Meclis Başkanlığı Krizi‘ne ve geçersiz oylara rağmen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Ziya Öztürkler‘in Başkan ilan edilmesine işaret ederek, seçimin iptal edilmesi gerektiğini vurguladı

Serdaroğlu: Sendikalar böyle bir gelişmeye müdahil olmalı mı? Elbette olmalı

Yazılı açıklama yapan Serdaroğlu, son zamanlarda yaşanan hukuksuzluklara bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, Meclis Başkanlığı seçimlerinde hukukçuların verdiği olumsuz görüşe rağmen atılan demokrasi dışı adımı tasvip etmediklerini kaydetti.

Serdaroğlu, “Sendikalar böyle bir gelişmeye müdahil olmalı mı? Elbette olmalı. Çünkü sendikalar demokrasinin bekçisidir. Seçilen Meclis Başkanı’nın kim olduğu önemli değil. Sayın Ziya Öztürkler’in kişiliğinden bağımsız olarak bu yaşananların doğru olmadığını belirtmek istiyoruz” dedi.

“Geçersiz oyların geçerliymiş gibi sayılması hem seçilen kişiyi itibarsızlaştırır”

Serdaroğlu şöyle devam etti;

“Uzunca bir süredir seçilmeye çalışılan Meclis Başkanı’nın en sonunda seçilmiş gibi yapılması kabul edilebilir değildir.

Geçersiz oyların geçerliymiş gibi sayılması hem seçilen kişiyi itibarsızlaştırır hem de seçim ve halk oylaması yasasıyla ilgili bundan sonra yapılacak seçimlerde tartışma yaratır.

“Hukukçuların görüşünü dikkate alıp bu seçimin iptal edilmesi zorunludur”

Meclis’te hükümeti ve ¬ana muhalefeti bu konuda daha duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz.
Hukukçuların görüşünü dikkate alıp bu seçimin iptal edilmesi zorunludur.

Burada önemli olan seçilen kişi değil, seçilme şeklidir. Seçilen kişinin de bunu tasvip etmemesi gereklidir.

Hür-İş Federasyonu olarak bu demokrasi ayıbının ortadan kaldırılması için her türlü dayanışmaya katkı koyacağımızdan kimsenin endişesi olmasın”











Başa dön tuşu