InstagramKıbrısManşetSiyaset

Soyalan: Biz de Meclis önünde olacağız, demokrasi ve hukuk kimsenin oyuncağı değildir




Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Genel Sekreteri Serkan Soyalan, “hukuksuzca” sonucu ilan edilen Meclis Başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesi için Pazartesi günü Meclis önünde yapılacak eyleme katılım göstereceklerini açıkladı

Soyalan: Ülkeyi yönetemediği aşikar olan hükümet, bu gerçeği Meclis Başkanlığı seçiminde perçinlemiştir

Sendika Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Soyalan, son dönemde Meclis’te yaşanan ve demokrasinin hiçe sayıldığı Meclis Başkanlığı seçimi sürecinde yaşananları protesto etmek amacıyla, Pazartesi günü Meclis önünde olacaklarını açıkladı.

Soyalan, Meclis’te 29 milletvekili ile temsil edilen UBP-YDP-DP Hükümeti’nin, yaşadıkları iç hesaplaşmalardan dolayı Meclis Başkanı’nı dahi seçemediğini, hukuken seçilemeyen bir adayın ise “seçilmiş” olarak gösterildiğini söyledi.

Yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayan Soyalan, “Demokrasi ve hukuk hiç kimsenin oyuncağı değildir. Uzunca bir zamandır bu ülkeyi yönetemediği aşikar olan UBP-YDP-DP Hükümeti, bu yönetememe halini Meclis Başkanlığı seçiminde perçinlemiştir. Bizler de iktidar tarafından demokratik seçme ve seçilme hakkına karşı takınılan bu tavrı protesto etmek ve Hükümeti istifaya çağırmak adına Pazartesi günü 10:30’da Meclis önünde olacağız” dedi.











Başa dön tuşu