EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt isim vermeden ekonomik örgütlerin eylemini eleştirdi




Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, toplum iradesini yansıtan bir Meclis oluşmadığı sürece hiçbir ekonomik talebin yerine gelmeyeceğini söyledi, ekonomik örgütlerin yapmaya hazırladığı eylemi eleştirdi

Özkunt: Alım gücünü düşürerek enflasyon düşürülseydi Türkiye başarırdı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkunt, Türkiye’de 2024 yılında artış yapılmayan asgari ücretin 17 bin 2 TL’de sabit tutulduğunu hatırlattı ve enflasyonu düşürmenin yolunun “alım gücünü düşürmek” olsaydı Türkiye ve benzeri politikalar nedeniyle ekonomisi batma noktasına gelen Arjantin’in bunu çoktan başarmış olacağını vurguladı.

Enflasyonun nedenlerinin ne olduğunu anlamadan ya da yönetenlerin bunu kendisine itiraf etmeden, zümresel bakış açıları, talepler ve eylemlerin kimseyi sonuca götürmeyeceğini belirten Özkunt, 2021 yılında yüzde 17 olan TC enflasyonunun “nas” politikası ile yüzde 100’lere ulaştığını hatırlattı, “Önce bunun kabul edilmesi gerek” dedi.

“TL kullanmanın bedelini ödüyoruz”

“TL kullanmanın bedelini ödüyoruz. Enflasyonu ithal ediyoruz yani” diyen Özkunt, ülkeyi yönettiğini iddia edenlere, “Çuvaldızı kendinize batıracaksınız” diyerek eslendi.

Özkunt, “Hiperenflasyon ortamında fırsatçılığın ve hesapsız kitapsız vurgun şeklinde yapılan zamların hangi çevreler tarafından yapıldığını teşhir edeceksiniz. Döviz kurunun ve petrol fiyatlarının nerede ise sabit kaldığı bir dönemde fiyat artışları nereden kaynaklanıyor? Bunu açıklıkla ortaya koyacağız” dedi.

“Toplum iradesini yansıtan bir meclis oluşmadan ekonomik taleplerimizin hiçbiri yerine gelmeyecek”

Daha sonra da bu nedenleri ortadan kaldıran adımları atacaklarını belirten Özkunt, bunun zor olmadığını ve sadece liyakat ile iradenin yeterli olduğunu kaydetti.

Özkunt, “Ancak bu iradesiz ve artık hukuk yolundan iyice sapmış bir hükümetten bir şey beklemek ölü gözünden yaş beklemektir. Demokratik sosyal hukuk devletine sahip çıkmak her birimizin ve her sivil toplum örgütünün talebi ve görevi olmalı. Toplum iradesini yansıtan bir meclis oluşmadan ekonomik taleplerimizin hiçbiri yerine gelmeyecek. Bunu da idrak ederseniz belki birlikte bir yere varabiliriz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu