InstagramKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Kişmir:”Araştırma kurulu” kurularak olayın en ince detayına kadar araştırılması sağlanmalıdır




Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkan Ali Kişmir, devlet hastanesinin Yenidoğan Servisi‘nde meydana gelen skandalla ilgili Tabipler Birliği’nin dahil edileceği bir “araştırma kurulu” kurularak, olayın en ince ayrıntısına kadar ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı

Kişmir: Emekçileri “iş kazası”, sürücüleri “trafik kazası”, bebekleri ise “ihmal” diyerek öldürüyor!

Basın-sen Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Kişmir, adanın kuzeyinde kurulan sistemin, inşaatlarda çalışan emekçileri “iş kazası”, araç kullanan insanları “trafik kazası” yeni doğan bebekleri ise “ihmal” adı altında öldürdüğüne işaret ederek, adına “devlet” denilen bu düzenin, her alanda insanlarına acıların en büyüğünü yaşattığını belirtti.

Kişmir, “Devlet Hastanesi’nin Yenidoğan Servisi’nde yaşanan olay da, bu düzenin ve bu sistemin bir eseridir. Bir bebeği bile korumaktan ve yaşatmaktan aciz olan bu sistem, toplum olarak bizlere acıların en büyüğünü tattırmıştır” dedi.

“Bu zihniyetin ne bu çarpık düzeni ne de bu bozuk sistemi düzeltme gibi bir niyeti yoktur”

Kişmir şöyle devam etti;

“Onca yaşanan skandalın baş sorumluları ise yine istifa etmekten bahsetmemiş, suçu ise her zaman ki gibi sadece en alttaki kişilerin omuzlarına yüklemiştir. Kendi sorumluluklarını görmezden gelerek günah keçilerini işaret eden bu zihniyetin ne bu çarpık düzeni ne de bu bozuk sistemi düzeltme gibi bir niyeti yoktur.

Çağdaş her ülkede istifa gerektiren bu olay karşısında 3 maymunu oynayanlar şunu bilmelidir, bu sistem bir bebeğimizi bizden alır, yarın bir başka bebeğimize göz diker!

Gün gelir o bebeklerden birisi, siz düzenin bekçilerinden birisinin de bebeği olabilir! O nedenle eğer bir şeyleri düzeltmek istiyorsak, ceza alması gereken sadece bu olayda suçu olanlar değil, bu olayın tamamında ihmali olanlardır.

“Acilen ‘araştırma kurulu’ kurulmalı”

Bunun yanında sağlık sisteminde yaşanan bu çöküşü ve kaybettiğimiz canlarımız için derhal harekete geçip, Tabipler Birliği’nin de içinde yer alacağı, halkın ve ailelerin güvenilir bilgi alma akışını sağlayacak ‘araştırma kurulu’ kurularak olayın en ince detayına kadar araştırılması sağlanmalıdır.

Anayasal hak olan, yurttaşın erişilebilir, ücretsiz ve kamusal sağlık hakkı derhal güçlendirilmelidir”











Başa dön tuşu