EkonomiKıbrısManşet

Barçın: Türkiye’den para aldık diye övünenler çalışana hakkını vermiyor

Ekonomist Devrim Barçın, Çalışma Bakanlığı‘nın dün akşam destek ödemeleriyle ilgili yaptığı açıklamaya değindi ve yapılacağı söylenen bin 500 TL’lik ödemenin aksine, çalışanın hakkının toplam 6 bin TL olduğunu söyledi

Barçın: Destek ödemeleri tüm özel sektöre yapılmayacak

Çalışma Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre, özel sektör çalışanlarına bin 500 TL, esnafa ise 2000 TL destek ödemesi yapılacağını söyleyen Barçın, bu ödemenin tüm özel sektöre yapılmayacağını belirtti

Barçın, “Destek ödemeleri, otellerin, casinoların, turizm ve seyahat acentelerinin, toplu taşıma ve taksicilik sektörünün işverenlerinin hesaplarına, çalışana verilmek üzere, istihdamın devam ettirilmesi için yapılacak” dedi.

“Çalışanın hakkı bin 500 değil 6 bin TL”

Destek ödemelerinin, Yerel İstihdamı Destekleme Fonu‘ndan, Yasa Gücünde Kararname çıkarılarak ödendiğini hatırlatan Barçın, kararnameye göre, çalışanların alması gereken ücretin, 4 ay üzerinden toplam 6 bin TL olması gerektiğini vurguladı.

Barçın, “Bin 500 TL destek ödemesi 2 kere yapıldı. Şimdi de üçüncüsü yapılıyor. Dolayısıyla aylardır ödeme yapılmıyor. Çalışana toplam 6 bin TL ödeme yapılması gerekirken, sanki arada hiç boşluk olmamış gibi bin 500 TL ödenecek” dedi.

“Türkiye’den para aldık diye övünüyorlar ama çalışanın hakkını vermiyorlar”

Destek ödemelerin zamanında yapılmadığını, esnafın da toplam 8 bin TL alacağı olduğunu belirten Barçın, “Kararnameye aykırı şekilde ödeme yapılıyor. Türkiye’den 890 milyon TL aldık diye övünen hükümet, çalışanın alacağını vermiyor” dedi.

İlgili kararname:

ozgur_gazete_kibris_devrim_barcin
Kararname 11 Ağustos 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmişti










Başa dön tuşu